Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Doğuş yurtdışında yeni açılımlar peşinde

Türkiye’de Volkswagen’in ticari ve binek modellerinin yanı sıra Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley, Lamborghini, Scania’nın da distribütörü...

Türkiye’de Volkswagen’in ticari ve binek modellerinin yanı sıra Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley, Lamborghini, Scania’nın da distribütörü olan Doğuş Otomotiv, Bugatti’yi de saflarına katıp VW Grubu’nun tüm markalarını satan dünyadaki tek şirket haline geldi. VW Ticari araçlarının Mısır’daki distribütörlüğünü yürütmeye başlayan, İsviçre’nin Lozan kentinde Porsche showroom’u açmaya hazırlanan Doğuş, başka yurtdışı projelerin arayışına girdi.Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, Bugatti ile tüm VW Grubu markalarını tamamladıklarını belirterek, Krone, Meiller, VW Marine, Scania Marine’le birlikte bünyelerindeki marka sayısının 14’e yükseldiğini hatırlattı. Bilaloğlu, VW Grubu’nun tüm markalarını çatısı altında bulunduran dünyadaki tek şirket olduklarını belirtti.Cirolarını 2007’de 1.9 milyar dolara çıkarttıklarını kaydeden Bilaloğlu, “Hedefimiz bölgesel güç olmak. Bu doğrultuda Mısır ve Lozan’dan sonra yurtdışında beş alternatif yerle ilgili çalışma yapıyoruz. VW ile pazarlık halindeyiz” dedi.
İlk satış 2009’daTürkiye’nin Bugatti satma yetkisine sahip dünyanın 20. ülkesi olduğunu kaydetti.Geçen yıl kasım ayında Mısır’ın başkenti Kahire’de VW ticari araç satış ve satış sonrası hizmetlerini devreye aldıklarını, İskenderiye’de şube açacaklarını hatırlatan Bilaloğlu, bu ülkede VW binek araçlarının satışını da yapmak istediklerini söyledi.Lozan’daki Porsche showroomu için arsanın satın alınmasını beklediklerini söyleyen Bilaloğlu, “Arsanın alınması için komşuların iznini bekliyoruz. Prosedürler tamamlanınca showroom’u 2009’un ilk yarısında açmayı planlıyoruz. Lozan’da Porsche satışları İsviçre’nin yüzde 12’sini oluşturuyor. Türkiye’deki kadar Porsche satılıyor diyebiliriz” ifadesini kullandı. Bilaloğlu, alternatif ülkeler konusunda bilgi vermezken, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, daha önce ABD’de Audi gibi bir markayı satma konusundaki niyetlerinden bahsetmişti.
En pahalı BentleyDoğuş Otomotiv, geçen yıl bünyesine kattığı Bentley’de beklentilerinin üzerinde bir performansa ulaştı.İlk yılında Türkiye’de 19 adet Bentley satışı gerçekleştiren Doğuş Otomotiv, bununla birlikte Türkiye’da satılan en pahalı otomobile de imza attı. Nitekim Bentley’nin amiral gemisi olarak nitelendirilen ve “tank” benzetmesi bile yapılan en lüks modeli Arnage, Türkiye’de 582 bin euro (855 bin dolar) etiketle alıcı buldu. Bu en donanımlı Arnage’ın aralık ayında satıldığını belirten Doğuş Otomotiv Audi, Bentley, Lamborghini ve Bugatti Genel Müdürü Gino Bottaro bu araçtan aynı gün iki talep geldiğini söyledi.

Bugatti’nin fiyatı 2.5 milyon euro
Dünyanın seri üretimdeki en pahalı ve en güçlü otomobili ünvanını taşıyan Bugatti’ye Türk müşterilerden talep gelince, VW Grubu Doğuş Otomotiv’e Türkiye’de satış yetkisi verdi. Avrupa 1.1 milyon euro’ya satılan 1001 beygirlik Veyron 16.4’ün Türkiye fiyatı, vergilerle 2.5 milyon euro’yu bulacak. Test sürüşleri için bile talipliler hakkında özel araştırmalar yaptıran Bugatti için Türkiye’de 10-15 potansiyel alıcı belirlemiş. Bu yıl üç Türk’ün test sürüşleri için fabrikaya götürülmeyi planlanıyor. Nitekim Bugatti’nin dünyada sadece 5 test aracı varmış. Test aracının birinin 65 bin km’de olmasına karşın 900 bin euro’dan açık artırmaya çıkarıldığını hatırlatan Gino Bottaro, firmanın boşa araç üretmediğini, müşterilerin araştırma sonrası teste alındığını hatırlatıyor. Kriterler arasında alım potansiyeli, kullandığı araçlar gibi unsurlar var.Test için bir aydan fazla, aracın kendisi için de bir yılı aşkın bekleniyor. Şimdiye kadar 168 adet satılan Veyron, 409 km/s hız yapabiliyor. Sahipleriyse, bu hıza çıkmak için yarış pilotlarından ders alıyor. milliyet

Hiç yorum yok