Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

ABD'li General Motors'un efsane modelleri Türkiye'ye geliyor

General Motors (GM), Türkiye'ye Amerikan modellerini getirmek için düğmeye bastı. Opel, Saab ve Chevrolet markalarının ürünleriyle Türk...

General Motors (GM), Türkiye'ye Amerikan modellerini getirmek için düğmeye bastı. Opel, Saab ve Chevrolet markalarının ürünleriyle Türkiye pazarında olan General Motors Türkiye, 2009 başında önce Amerikan spor otomobili Corvette'yi ardından da sırasıyla Cadillac, Hummer ve Camaro'yu Türkiye'ye getirmek için çalışmalara başladı. Amerika'da üretilen lüks ve spor GM modelleri ile Türkiye'deki lüks SUV ve spor otomobil pazarından aldığı payı artırmak isteyen GM Türkiye, önümüzdeki 2 yıl içinde yeni modelleri pazara sunmayı hedefliyor.
GM Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, 2008'de toplam satış pazarının 680 bin adet seviyelerinde olmasını öngördüklerini, kendilerinin de Opel, Chevrolet ve Saab markalarıyla bu pazarın yüzde 7'sini hedeflediklerini vurguladı.
General Motors Avrupa, Fransa'nın Marsilya şehrinde düzenlediği "4 to drive" adlı organizasyonla, yeni Opel Agila, yeni Saab 9-3, Corvette ve yeni Chevrolet Aveo modellerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Dünyanın dört bir yanından gelen medya mensupları 4 yeni modeli, Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone'nin sahibi olduğu Paul Richard pistinde denedi.

Chevrolet atağa geçecek
Organizasyonda GM'nin Türkiye'ye ilişkin proje ve hedeflerini anlatan Özcan Keklik, Türkiye'de Opel'in amiral marka olmayı sürdüreceğini, Chevrolet'in ise satışlarda adet olarak önümüzdeki 3-4 yıl içinde Opel'e yaklaşacağını söyledi. Keklik, şöyle devam etti: "Chevrolet markasının Türkiye'de geçmişi olduğu için marka bilinirliliği fazlaydı. GM, Daewoo'yu satın aldıktan sonra Güney Kore'de Avrupa pazarı için Chevrolet markasıyla otomobil üretmeye başladı. Türkiye'ye Chevrolet modellerini sunduğumuzda, büyük bir talep yaşandı. Ancak daha sonra küçük dizel motorun olmaması ve tüketicilerin gerçek Amerikan aracı beklerken Chevrolet'in Kore'de üretildiğini öğrenmesiyle satışlarda biraz düşüş yaşandı. Ancak bu trend değişiyor. Avrupa için üretilen tüm yeni Chevrolet modellerinde artık tam anlamıyla GM damgası olacak. Örneğin yeni Aveo, Avrupa'da üretilen ilk Chevrolet. Hem Avrupa'da üretilen Chevrolet'ler hem Amerika'dan getireceğimiz ünlü modeller hem de küçük dizel motorların piyasaya çıkmasıyla pazar paylarında sıçrama planlıyoruz."

En cimri Chevrolet geliyor
Öte yandan Chevrolet'in 2002'den bu yana 440 bin adet satış rakamına ulaştığı küçük sınıf temsilcisi Aveo tamamen yenilenerek "Avrupa'lı" bir görünüme kavuştu. GM'in Varşova'da ürettiği yeni Aveo, Chevrolet'nin Avrupa'da imal ettiği ilk model ünvanını aldı. Nisanda Avrupa ile aynı anda Türkiye'de satışa sunalacak yeni Aveo'nun en önemli özelliği yüzde 10 daha az tüketen 1.2 ve 1.4 litrelik yeni motorları. Yeni Aveo'da beygir güçleri 84 ve 102 beygire çıkarken 100 kilometrede benzin tüketimi 5.5 litreye düşürüldü. Böylece yeni Aveo, Chevrolet'nin dünyadaki en cimri modeli olacak. Yeni Aveo'dan 2008'de bin 500 adet satmayı hedeflediklerini belirten Keklik, "Aveo'nun Sedan modeliyle birlikte toplamda bu yıl 3 bin 500 satış rakamına ulaşmayı düşünüyoruz. Yeni hatchback Aveo, Captiva'yla birlikte pazardaki en çok satan modelimiz olacak" dedi.

Efsane modellere hazır olun
Türk tüketicisinin 2009'da otomobil dünyasının efsane modellerine hazır olmasını isteyen Keklik, Corvette'i ise 2009 yılı başında önce Türkiye'de satışa sunmak istediklerini söyledi. Keklik, satışa sunulduğu tarihten itibaren yılda yaklaşık 50 adet satmayı planladıklarını, özellikle İstanbul ve Ankara'daki bayilerinin Corvette'ye yoğun ilgi gösterdiğini anlattı. Corvette'nin ardından GM'ün lüks markası Cadillac'ı Türkiye'de lanse edeceklerini ifade eden Keklik, "Önce Escalade'yi getirebiliriz. Yine 2009 ve sonrasında önce Hummer'ı ve yine ikonlaşmış spor modelimiz Chevrolet Camaro'yu Türkiye'de piyasaya sunacağız. Bu model ve markalar Türkiye'de GM'nin imajına ve satışlarına önemli katkı sağlayacak" dedi.
Keklik, Amerikan markaları için ayrı ve farklı bir showroom konsepti hazırlayacaklarını ve tüm Amerikan modellerinin birlikte sergilenmesinin hedeflendiğini açıkladı. Corvette'in Avrupa'da fiyatı 60 bin eurodan başladığını belirten Keklik Türkiye'de ise yüksek vergiler nedeniyle fiyatın 140 bin euroya çıkabileceğine dikkat çekti. Türkiye pazarına yeni bir otomobil markası getirmenin maliyetinin yaklaşık 5 milyon doları bulduğunu belirten Keklik, "Bu rakam başta imaj ve marka yatırımı olmak üzere, bayi teşkilatının kurulması, satış sonrası ve yedek parça altyapısının oluşturulması için en az gereken miktar. Bu yüzden yeni bir marka getirmek sanıldığı kadar kolay değil. Biz de bu yüzden Amerikan markalarını Türkiye getirme konusunda uzun bir araştırma dönemi yaşıyoruz. Çünkü bu yatırımlarla birlikte bayimizin de geri dönüş alabilmesi gerekiyor" diye konuştu.

4 çeker Saab yaza Türkiye'de
GM'in Marsilya'da tanıttığı küçük sınıfta yer alan ikinci nesil Opel Agila'nın 2008 sonunda Türkiye'de sadece otomatik şanzımanla olarak satılması hedefleniyor. GM Türkiye, yeni Agila'nın küçük sınıfta yer alan başarılı modelleri Corsa'nın satışlarını etkilememesi için, özel bir fiyatla sunulması konusunda merkezle pazarlık yapıyor. Saab'ın yeni geliştirdiği akıllı 4 çeker sistemi XWD'nin yer aldığı yeni 9-3 modeli XWD ve tüm dünyada sadece 2 bin adet üretilecek olan özel Turbo X modeli ise, yaz aylarında satışa sunulacak. Saab 9-3 XWD'den Türkiye'ye 20 adet, Turbo X'den ise 5 adet getirilmesi planlanıyor.referans

Hiç yorum yok