Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

DÜNYANIN YOL İÇİN YAPILMIŞ EN HIZLI ARACI.

Dünyanın yol için yapılmış en hızlı aracı tanıtıldı. Saatte 340 kilometre hız yapabilen Acabion GTBO jet teknolojisi ve aerodinamiği ile çal...


Dünyanın yol için yapılmış en hızlı aracı tanıtıldı. Saatte 340 kilometre hız yapabilen Acabion GTBO jet teknolojisi ve aerodinamiği ile çalışıyor. İşte bu çok özel aracın fiyatı ve diğer özellikleri... Olağanüstü hız turbo motorla sağlanıyor. Aracın dizaynırları Acabion’un 30 saniyede 300 kilometre hıza ulaşabildiğini rakibi Bugatti Veyron’un 55 saniyede 250 kilometre hıza ulaşabildiğine dikkat eçikyor.
İki tekerlekli GTBO dengede kalabilmek iki stabilizer destek kullanıyor. Çok yavaş hızda bir çocuğun emeklemesi gibi desteksiz gidemiyor. 1300 cc turbo charged motor bulunan aracın iki adet oturma yeri var. GTBO’nun dizaynırı eski Porsche mühendisi Peter Maskus, aracın Mini cinsi araçların yarısı ağırlığında olduğunu belirtti.
Aracın bir elektrikli versiyoni ise 300 kilometre hız yapabiliyor. Yeni araçtan satın almak isteyenlerin 1.5 milyon sterlini gözden çıkarması gerekiyor. Araç İsviçre ve İngiltere’de ortak çalışmayla geliştirildi.
www.rotahaber.com

Hiç yorum yok