Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Pegasus yolcuları Budget'ten 9 YTL'den araç kiralayabilecek

Araç kiralama şirketi Budget ve Pegasus Havayolları yeni bir iş ortaklığına imza attı. Nisan sonuna kadar Pegasus'la uçan yolcular Budge...

Araç kiralama şirketi Budget ve Pegasus Havayolları yeni bir iş ortaklığına imza attı. Nisan sonuna kadar Pegasus'la uçan yolcular Budget'tan günlük 9 YTL'den başlayan fiyatlarla araç kiralayabilecek.

Sabancı ve Koç Ailesi'nin ikinci kuşak yöneticileri yeni bir işbirliğine imza attı. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç'un işbirliği anlaşması uyarınca nisan sonuna kadar Pegasus ile uçanlara Budget'ta günlük 9 YTL'den başlayan fiyatlarla araç kiralama imkânı sunulacak. Pegasus yolcuları Budget'ın özel fiyatlarından yararlanabilecek. "Uç ve kirala" sloganıyla hayata geçen kampanyadan son 24 saat içinde Pegasus Havayolları ile uçan ve biniş kartı olan yolcular yararlanabilecek.
İstanbul'da dün ortaklığın ayrıntılarının kamuoyuna açıklandığı bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç'un yanı sıra Budget Avrupa-Ortadoğu- Afrika Bölgesi (EMEA) Başkan Yardımcısı John McNicholas, Otokoç Genel Müdürü Cenk Çimen ve Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat katıldı.

22 kuruluşla işbirliği
Toplantıda konuşan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus'un bankacısından gömlekçisine 22 değişik kuruluşla stratejik işbirliği içinde olduğuna işaret etti. Havacılık sektörüne getirdikleri dinamizmi yeni fırsatlarla sürdürdüklerini ifade eden Sabancı, şunları söyledi: "Misafirlerimize en iyi hizmeti düşük fiyattan sunuyoruz. Bu çalışmalarımızın en sonuncusu ise Budget ile olan işbirliğimiz. Misafirlerimiz yurtiçinde 16, yurtdışında 21 noktada en düşük fiyattan uçmanın yanı sıra bundan sonra araç kiralarken de düşük fiyattan yararlanacak."
Budget'tan evvel başka bir araç kiralama şirketi ile çalıştıklarını ve günde 7 araç kiraladıklarını söyleyen Sabancı, seneye 5 bin araç kiralamanın da fantezi bir hedef olmadığını vurguladı. Bilet fiyatlarının 15 eurodan başladığını söyleyen Sabancı, "2007'yi Türkiye'nin 3. büyük havayolu olarak bitirmeyi düşünüyorduk. THY'den sonra 2. büyük havayolu olduk. Sektör yüzde 36 büyürken Pegasus yüzde 61 büyüdü ve pazarı büyüttü" diye konuştu.
Otomotiv sektörünün Koç Holding için önemine değinen Ali Koç ise araç kiralama işine 34 yıl önce başladıklarını belirterek "Vehbi Koç'un zamanında çok karşı geldiği ve otomobil hırsızlığına katkı sağlayacağını düşünüp reddettiği bu girişimimiz 9 araçla başladı. Bugün 9 YTL'den araç kiraladığımızı görüyoruz. Budget'ın 2007 yılından beri bağlı olduğu Otokoç, Türkiye'nin halen faaliyette olan ve en eski ve en köklü otomotiv şirketi. Araç kiralama halkası topluluğun turizm faaliyetleri ile yakalanan sinerji açısından büyük önem arz ediyor" dedi.

Pazarda sinyaller güçlü
Budget Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölgesi (EMEA) Başkan Yardımcısı John McNicholas da Türkiye'nin araç kiralama sektörünün büyük bir potansiyel taşıdığını vurgulayarak "Türkiye araç kiralama pazarında çok büyük fırsatlar var. Turizm rakamlarındaki artış, düşük maliyetli havayollarındaki muazzam gelişmeler hepsi araç kiralama pazarındaki büyük potansiyelin birer sinyali" dedi. İngiltere'de 250 bin kiralık araç olduğuna dikkat çeken McNicholas, Türkiye'de ise bu rakamın 15 bin ile sınırlı olduğunu söyledi.

BUDGET RENT A CAR
* 1958 yılında kurulan Budget Rent a Car dünyada 128 ülkede 3442 ofisle hizmet veriyor.
* Türkiye'de 14 ofis ve 1100 araçla hizmet veriyor.
* Şirketin 5 yıllık hedefinde ofis sayısını 47'ye, filoyu ise 5 bine çıkarmak var.

PEGASUS HAVAYOLLARI
* 1990 yılında kurulan Pegasus, 2005'te Esas Holding tarafından satın alındı.
* İç hat tarifeli uçuşlarına 1 Kasım 2005 tarihinde başladı.
* Filosunda 17 uçak bulunuyor. referans

Hiç yorum yok