Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Sabancı, toyota Lexus'u Türkiye'ye getiriyor

Güler Sabancı, "Toyota ile Lexus markasının pazara girişi, Mitsubishi Fuso ile kamyon üretimine yönelik planlarımız var" dedi. Gül...

Güler Sabancı, "Toyota ile Lexus markasının pazara girişi, Mitsubishi Fuso ile kamyon üretimine yönelik planlarımız var" dedi.
Güler Sabancı, Japonya'nın etkin yayınlarından Nihon Keizai Shimbun'un (NIKKEI) ekonomi yayını Nikkei Sangyo Shimbun'un (Nikkei Business Daily) sorularını yanıtladı.
Röportajda Sabancı Holding'in Japon şirketleriyle olan işbirliğine yönelik projeksiyonlarına değinen Güler Sabancı, "Öncelikle mevcut ortaklarımızla yeni projeler üzerinde duruyoruz. Bridgestone ile yeni ekipman yatırımları, Komatsu ile yurt içinde üretimin başlatılması, Toyota ile Lexus markasının pazara girişi, Mitsubishi Fuso ile kamyon üretimine yönelik planlarımız var" dedi.

Lüks otomobil sınıfının en çok satan aracı
Toyota'nın ürettiği Lexus, ABD'de en çok satan lüks otomobil markası olma özelliğine sahip. 1989 yılında ilk kez piyasaya çıkan Lexus marka otomobiller, özellikle güvenlik, dayanıklılık ve yüksek kalitesi ile ön plana çıkıyor. 2006 yılında ABD'nin en dayanıklı ve sağlam otomobili seçilen Lexus, 33 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Lexus'un ABD'deki sedan modelleri 33 bin ile 72 bin dolar arasında değişiyor. Arazi araçlarının fiyatı ise 74 bin dolara kadar çıkıyor. Aracın Türkiye'ye gelmesi durumunda fiyatların 60 bin dolar seviyesinden başlaması bekleniyor.
Sabancı, Japon şirketleri için Türkiye'de ideal sektörlerin neler olduğu sorusuna karşılık, "Şu anda en ideal sektör enerjidir. Hükümetin yakın zamanda ihaleye çıkacağı nükleer enerji santrallerine yönelik program da bunun merkezinde.
Biz de Sabancı olarak bu projede yer almak istiyoruz. Japon firmaları ile işbirliği yapabiliriz. Hükümetin özel sektör eli ile projeyi yapmak istemesine yönelik bazı endişeleri de anlıyorum, fakat enerji sektörünün özelleştirilmesi kaçınılmaz. Riskin olduğu yerde fırsatlar da vardır" karşılığını verdi.ORTADOĞU ZOR BÖLGE: Japon şirketlerinin Türkiye dahil olmak üzere Ortadoğu'da iş yapma konusunda isteksiz olduğuna dair görüşler olduğu yönündeki yoruma da Sabancı, "Şirketlerin Ortadoğu gibi zor bir bölgede dikkatli davranmaları normal ve siyasi istikrar, yatırım kararı alırken son derece önemli. Bu durum içinde bakıldığında Türkiye'de gerekli yatırım ortamı mevcuttur" dedi. hürriyet

Hiç yorum yok