Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Hyundai ile Microsoft yeni nesil araç içi bilgi ve eğlence sistemlerinin ortak gelişimi için anlaştı

Hyundai'den yapılan açıklamaya göre, Seul'de gerçekleştirilen törene Hyundai Otomotiv Grubu Başkanı Eui-Sun Chung ve Microsoft Başka...

Hyundai'den yapılan açıklamaya göre, Seul'de gerçekleştirilen törene Hyundai Otomotiv Grubu Başkanı Eui-Sun Chung ve Microsoft Başkanı Bill Gates'in yanı sıra Hyundai Otomotiv Grubu Teknoloji Başkanı Hyun-Soon Lee ve Microsoft Otomotiv Kolu Genel Müdürü Martin Thall da katıldı. Ortaklık dahilinde Microsoft Oto yazılım platformu baz alınarak yenilikçi ve ilerici çözümlerin gelişimi yapılacak ve Hyundai modellerinin gelecekteki araç içi teknolojileri hazırlanacak.

Anlaşmayla ilgili Chung, "Hyundai Otomotiv Grubu'nun stratejik vizyonu, otomotiv ve enformasyon teknolojilerinde dünya lideri olmak. Microsoft ile ortaklığımız bu vizyonu gerçekleştirmemizi sağlayacak" dedi.
Ortaklıkla ilgili olarak Thall ise, "Geliştireceğimiz yeni sistemler tüketicilerin araç içindeki deneyimlerine yeni bir boyut kazandıracak. Hyundai ile Microsoft, 2006 ilkbaharından bu yana araç içi teknolojilerinin geleceği için vizyonlarını paylaşıyordu. Bu anlaşma doğrultusunda artık ortak olarak yeni nesil sistemlerin gelişimini yapacağız" şeklinde konuştu.

Ortaklığın ilk ürününün mobil cihazlar ile ses kontrollü iletişimin kurulmasını sağlayan yeni nesil bilgi-eğlence sistemi olacağı bildirilirken, sistemin 2010 yılında ilk olarak Kuzey Amerika pazarında tanıtılacağı ve daha sonra tüm dünyadaki Hyundai modellerine adapte edilip multimedia ve navigasyon sistemlerinde kullanılacağı ifade edildi.

Yapılan anlaşma doğrultusunda Microsoft, Amerika ve Avrupa pazarından sonra Asya pazarına da daha çok açılmış olacak. Anlaşmanın haricinde Hyundai ve Microsoft ile beraber IITA (Institute for Information Technology Advancement - Enformasyon Teknolojileri Gelişim Enstitüsü) de, ortak olarak Otomotiv Bilgi İşlem Merkezi kurmak amacıyla bir iyi niyet mektubu imzaladı. Hyundai, Koreli yazılım ve cihaz üreticilerinin global pazarlara açılmasını sağlamak ve fırsat oluşturmak amacıyla kurulacak merkez için önümüzdeki beş yıl 166 milyon dolarlık yatırım yapacak. haber7

Hiç yorum yok