Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yeni Honda Jazz gün sayıyor

Japonya’da piyasaya çıkan, Avrupa’daysa tanıtımlarına başlanan yeni Jazz Türkiye’de ilk kez Autoshow 2008 Fuarı’nda gösterilecek. Satışa çık...


Japonya’da piyasaya çıkan, Avrupa’daysa tanıtımlarına başlanan yeni Jazz Türkiye’de ilk kez Autoshow 2008 Fuarı’nda gösterilecek. Satışa çıkması, kasım ayını bulacak.

Tıpkı Accord’da olduğu gibi Jazz’da da genel çizgileri bozmaksızın yenileme çalışması yapan Japon üretici, B sınıfındaki aracın boyutlarını büyütürken, donanımlarını da zenginleştirmiş. Tasarımı, aracın genişleyen boyutlarına göre farklılaştırılan Jazz, 55 mm uzarken genişliği 20 mm artmış.

Standartları yükseldi
Çok yönlü ve pratik iç mekân tasarım özelliklerinin korunduğu araçta çok yönlü hareketli koltuklar tek hareketle yatırılabiliyor. Yolculara ayrılan diz mesafesi artarken, bagaj “çift bölmeli” hale getirilmiş.
İç mekânında A sütunlarının inceltilmesi ve kelebek camlarının büyütülmesiyle daha geniş bir görüş açısı sağlanırken, göstergeler ve orta konsol tamamen farklı.

Daha iyi destekli ve konforlu ön koltuklar, sürücü ayaklığı, yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu, derinliği ve yüksekliği ayarlanabilir direksiyon, daha geniş arka koltuklar, ekstra ses yalıtımı, 1.4 lt’de sunulan ve arka koltuklara kadar uzanan panaromik tavan, ısıyı emen camlar, yeni Jazz’ın bir çırpıda sayıbabilecek yenilikleri.

1.2 lt motorun gücü 78’den 90 HP’ye çıkartılırken, 83 HP’lik yerine geliştirilen yeni 1.4 lt motorsa 100 HP. Her iki motorun da yakıt tüketimleri ve elbette karbondioksit emisyon değerleri oldukça düşük. Ayrıca buna, en iyi vites geçiş zamanlarını gösteren uyarı lambası da yardımcı oluyor.

Levent Köprülü / Milliyet

Hiç yorum yok