Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yerli Hyundai Matrix yeni yüzüyle piyasada

Hyundai’nin tüm dünya için sadece İzmit fabrikasında üretilen minivan modeli Matrix, yenilenen yüzüyle Türkiye'de satışa sunuldu. Yenile...


Hyundai’nin tüm dünya için sadece İzmit fabrikasında üretilen minivan modeli Matrix, yenilenen yüzüyle Türkiye'de satışa sunuldu. Yenilenen ön tasarımıyla dikkat çeken Matrix’in fiyatları, motor ve donanım seçeneğine göre 23 bin 900 YTL ile 33 bin 300 YTL arasında değişiyor.
İlk kez 2005 Eylül'ünde Türkiye'de satışa sunulan ve 2007 yılının ilk aylarından itibaren de sadece Türkiye’de üretilip dünya pazarlarına ihraç edilmeye başlanan Matrix, yenilenen görünümü ve özellikleriyle bu yılki Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı. Hyundai'nin güncel modellerinde kullanılan tasarım anlayışının aktarıldığı Matrix'in ön görünümü, araç için bir anlamda gençlik aşısı niteliği taşıyor. Çamurluklara kadar uzanan ve büyüyen ön farlarla birlikte radyatör ızgarası ve tamponu da tamamen yenilendi. Ön kaput ve çamurluklarının yanı sıra jant kapaklarında da değişim geçiren Matrix'in arkadaki en büyük değişimiyse tamponda yaşandı.
Donanımları arttı
MPV sınıfındaki araçların tüm avantajlarını beraberinde sunan Matrix’in içindeyse yeni siyah renkli ön konsol ve gri döşemeler göze çarpıyor. Radyo/CD çalara MP3 ve USB özelliği de eklenmiş.
Daha önce üç olan donanım paketi seçeneği dörde çıkartılan Matrix'te, "Start", "Team", "Select" ve "Style" donanım alternatifleri var. Yeni eklenen başlangıç donanımı Start’ta sürücü havayastığı, elektrik kumandalı ön ve arka camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm, gövde rengi kapı kolları ve tamponlar, elektrik kumandalı yan aynalar var.
Matrix'te 1.6 lt (103 HP) benzinli ve 1.5 lt (110 HP) dizel motor seçenekleri mevcut. Benzinli motorla otomatik şanzıman da satın alınabiliyor.

Hiç yorum yok