Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Subaru dizelleşme operasyonuna Subaru Forester ile devam ediyor

Dünyanın seri üretim ilk “boxer dizel motoru”nu geliştirerek Legacy ve Outback modellerinde kullanmaya başlayan Subaru, “dizelleşme operasy...


Dünyanın seri üretim ilk “boxer dizel motoru”nu geliştirerek Legacy ve Outback modellerinde kullanmaya başlayan Subaru, “dizelleşme operasyonu”nu popüler crossover aracı Forester’a taşırken, bunu Impreza da izleyecek.
Türkiye’de bu yıl piyasaya sunulan yeni Forester, 150 HP’lik 2.0 litre hacimli Boxer dizel motorla gerek çekişte, gerekse de yakıt tüketiminde hayli iddialı bir konuma gelmiş. Öncelikle bu motorun en büyük özelliği, gürültüsünün benzinli motor seçenekleriyle hemen hemen aynı olması. Nitekim sessiz çalıştığını, Subaru mühendisleri de üzerine basa basa söylüyor.
Titreşimlerin de en aza indirildiği 2.0 lt Boxer dizel motor, Forester’da ilk etapta 6 ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiş. Bu nedenle aracın yakıt tüketimi de, hayli düşük seviyelerde gerçekleşiyor. 100 km’de ortalama 6.4 lt civarında. Üstelik buna sürekli dört tekerlekten çekiş sisteminin dezavantajları eklenmesine rağmen.
Autoshow 2008 Fuarı ile birlikte Türkiye’de satışa sunulmuş olacak dizel Forester’ın fiyatı henüz belli değil. Bununla birlikte 75 bin YTL civarından başlaması bekleniyor.milliyetoto

Hiç yorum yok