Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Volvo C30 T5, 37 000 € dan başlayan fiyatlarla satılıyor

Volvo. tüm modellerinde sade bir tasarım anlayışıyla pazarda yer alan marka, compact sınıftaki ilk hatchback denemesi olan C30 ile bu kimli...


Volvo. tüm modellerinde sade bir tasarım anlayışıyla pazarda yer alan marka, compact sınıftaki ilk hatchback denemesi olan C30 ile bu kimliğinden sıyrılma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

KASLI TASARIM

Sıra dışı tasarımıyla tüm Volvo'lardan farklı bir konumda bulunan C30, kaslı ve sportif bir tasarıma sahip. C30'un tasarımı, her ne kadar beğenilmeme riski taşısa da, pazarındaki en radikal otomobillerden olduğu çok açık... Diğer Volvo'ları andıran bir yüze sahip C30, farklı olarak daha geniş çamurluklar, koyulaştırılmış farlar ve en önemlisi ikinci bir renge sahip bir bodykit ile öne çıkıyor.

Arka bölüm ise aracın asıl iddialı olduğu bölüm. Hiçbir Volvo'ya benzemeyen arka tasarımda en dikkat çekici unsur tamamı cam olan bagaj kapağı. Her ne kadar ardında 233 litrelik küçük bir bagaj hacmi barındırsa da, farklı tasarım için hacimden vazgeçilmiş. Ayrıca tavana kadar uzanan farlar ve Style donanımlı konuğumuzda bulunan bagaj üstü spoyler de arkada seyrede araçlara aracın üretim amacı hakkında yeterli bilgiyi sunuyor.

GELENEKSEL VOLVO KALİTESİ

İç mekanda ise Volvo, radikal tavrını bir kenara bırakmış. Geleneksel Volvo kalitesi ve ergonomisine sahip kabin, C30'in bir spor otomobil olduğunu unutturacak kadar lüks tasarlanmış. Koltuklar uzun yolculuklarda dahi yormayacak sertlikte. Ayrıca arka bölümdeki tek sorun, aracın arkaya doğru alçalan tavanı sebebiyle baş mesafesi. Bu arada aracın, üst sınıf sedanları aratmayan konforu da unutulmamalı... C30, ülkemizde 3'ü benzinli 5 farklı motor seçeneğiyle satılıyor.

Bize konuk olan C30 ise, ürün gamının en performanslı modeli T5. Turbo ve 5 silindir anlamına gelen T5, 2.5 litrelik bir motor hacmine sahip. 230 beygir güç ve 320 nm tork üreten bu motor, 5 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilmiş. Son derece iyi çalışan şanzıman sayesinde 0-100 kms hızlanma manuel versiyondan sadece 0.4 saniye daha yavaş (7.1 saniye) gerçekleşiyor.

Maksimum 235 kms sürate ulaşabilen C30 T5, son hıza kadar son derece başarılı bir performans sunuyor. Yüksek tork ve önden çekişin etkisiyle sürekli çekiş kontrol sistemi devreye girse de gücünü yola aktarmada sorun yaşatmayan C30, her ne kadar güvenlik sınırlarını aşmasa da rakipleri kadar kısa mesafelerde duramıyor. Yumuşak bir süspansiyon sistemi bulunan C30, virajlarda biraz yatsa da son derece iyi bir yol tutuşa sahip. Sert virajlarda bile stabil bir duruş sergileyen araç, çok zorlandığında önden kayarak cevap veriyor.

C30 T5 37 BiN EURO

Volvo C30 T5, 37 bin eurodan başlayan fiyatlarla satılıyor. Bize konuk olan ve ek olarak Style donanıma sahip model ise ekstralarla beraber 49 bin 460 euroluk etikete sahip. Aracın standart donanımında ABS, EBA, ön/yan/perde hava yastıkları, yan darbe koruma sistemi (SIPS), akıllı sürücü bilgi sistemi (IDIS), iki bölgeli elektronik klima, denge ve çekiş kontrol sistemi, far sensörü, elektrikli ve hafızalı sürücü koltuğu ve bel desteği bulunuyor. Style paketiyle ekstra olarak hız sabitleyici, elektrikli katlanan aynalar, Bi-Xenon farlar, park sensörü, 17 inç jantlar, yağmur sensörü ve Hifh Performance müzik sistemi yer alıyor.
Bugün

Hiç yorum yok