Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Kia cee'd Sportywagon 32.900 YTL

Geçtiğimiz hafta kapılarını açan 12. İstanbul Autoshow Fuarı’nda ilk kez Türk tüketicisinin karşısına çıkan ve büyük bir beğeniyle karşıl...

Geçtiğimiz hafta kapılarını açan 12. İstanbul Autoshow Fuarı’nda ilk kez Türk tüketicisinin karşısına çıkan ve büyük bir beğeniyle karşılanan cee’d Sportywagon, 32,900 YTL’den başlayan özel lansman fiyatıyla satışa sunuluyor.

KIA cee’d SW, cee’d’in bütün özelliklerini barındırırken, üzerine çok yönlülüğü ve pratikliği de ekliyor. KIA cee’d SW, özellikle genç müşteri kitlesinin modern, dinamik, spor görünüşlü, performanslı ama bir o kadar da işlevsel bir otomobil beklentilerinin tümünü karşılayacak özelliklere sahip.

Kia cee’d SW, 1.6 lt. CRDi 90 ps ve 1.6 lt. CRDi 115 ps olmak üzere iki farklı dizel motor seçeneği, Cool, Motion ve Concept adıyla 3 farklı donanım paketi, düz ya da otomatik vites seçeneği ile Türk tüketicilerinin beğenisine sunuluyor.

CD/MP3 ÇALAR, USB&AUX&Ipod COOL'DA STANDART
Cool donanım paketi içinde standart olarak ön, yan ve perde hava yastıkları, EBD ile desteklenmiş ABS, hıza-duyarlı otomatik kapı kilitleri, beş yolcu için kafalıklar ve üç noktalı emniyet kemerleri, merkezi kilit, elektrikli ön camlar, dört hoparlörlü müzik sistemi, direksiyondan kumandalı radyo, CD&MP3 çalar, USB&AUX&Ipod girişi ve yol bilgisayarı bulunuyor.

Motion donanım paketinde, bu ekipmanlara ilave olarak gövde rengi kapı kolları, ön sis farları, sürücü ve ön yolcu koltuğunda aktif kafalıklar, cruise kontrol, elektrikli arka camlar standart olarak sunulan özelliklerden bazıları.

CONSEPT PAKETİNDE NELER VAR?
Kia cee’d SW’nun üçüncü donanım paketi olan Consept donanım paketinde ise, Motion donanım paketinde yer alan özelliklere ek olarak 16”çelik jant, otomatik klima, hava kalite kontrol sistemi, deri direksiyon simidi, deri vites topuzu, deri el freni ve EPS bulunuyor.

KIA cee’d SW, İngiltere’de Motors North tarafından Best Estate Car ( En iyi Stationwagon Otomobil ), yine İngiltere’de What Car Dergisi tarafından 2008 Estate Car of the Year ( 2008 Yılının Stationwagon Otomobili), Avusturya’da ise B2B Dergisi tarafından Fleet Car of the Year 2008 ( 2008 Yılının En İyi Filo Aracı ) ödüllerini alarak büyük bir başarı elde etti.

ORTALAMANIN ÜZERİNDE YOLCU KAPASİTESİ
4,5 m’lik uzunluğuyla sıradışı bir dingil mesafesine sahip olan cee’d SW, sınıf ortalamalarının üzerinde bir yolcu ve bagaj kapasitesi sunuyor. 4,5 m uzunluğu ile hatchback kardeşinden toplam 235 mm daha uzun olan cee’d SW’nun yüksekliği ise 1,490 m. Hatchback versiyonundan ortalama 10 cm daha uzun ve böylece çok uzun boylu yolculara bile çok rahat bir baş ve diz mesefesi sunabiliyor.

Hem şehir içi hem de şehir dışında son derece rahat ve konforlu olan cee’d SW, geniş bir bagaj hacmi sunuyor. Otomobilde minimum 534 lt. bagaj hacmi değişken arka koltuk tasarımları ile maksimum 1664 lt.’ye kadar çıkabiliyor. 2/3, 1/3 şeklinde bölünebilen arka kanapenin indirilmesi ile bagajda düz bir zemin elde edilebiliyor.
Sınırsız özgürlüğü arayanların otomobili cee’d SW’nun arka kısmı da hatchback kardeşinden oldukça farklı dizayn edilmiş. İlk olarak, son derece alçak yükleme eşiği, otomobile her türlü malzemenin yükleme ve boşaltılmasını son derece kolay hale getiriyor.

Tamamen yeni cee’d için KIA, özellikle Avrupa’da dizayn edilen ve üretilen yeni ve çabuk tepki veren 1.6 lt. dizel motor seçeneği sunuyor. KIA’nın Slovakya’da bulunan yeni fabrikasında üretilen, tamamen yeni 1.6 lt. CRDi dört silindirli 16-subaplı dizel motor, çelik alaşım blok ve alüminyum silindir kapağı ile ikinci-nesil yüksek basınçlı common-rail yakıt enjeksiyon sistemini barındırıyor. Etkili performans ve temiz emisyon için elektrik kumandalı gelişmiş değişken geometrili turboşarj (VGT) ile donatılmıştır. 1582 cm3 silindir hacminde olan bu motor, 90 PS ve 115 PS güç seviyesi ile satışa sunuluyor. 4000 dev/dak'da 115 ps maksimum güç üretim kapasitesine sahip olan bu motor, 1900 dev/dak'da 26 kgm tork üretiyor. haber7

Hiç yorum yok