Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Toyota'nın dünyada çok tutulan çevreci modeli Prius da yılın ikinci yarısında Türkiye'de olacak

Toyota'nın yeni modelleri ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan ToyotaSa Genel Müdürü İbrahim Orhon, yeni Avensis'in sh...

Toyota'nın yeni modelleri ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan ToyotaSa Genel Müdürü İbrahim Orhon, yeni Avensis'in showroom'lardaki yerini aldığını ve gördüğü büyük ilginin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Dünya prömiyeri Paris'te yapılan Avensis'in Türkiye'de ilk defa İstanbul Motor Show'da görücüye çıktığını hatırlatan Orhon, yıl sonuna kadar 1200 adetlik bir satış performansına ulaşmak istediklerini belirtti.

DAHA AZ YAKIYOR
Önceki Avensis'e göre ortalama yüzde 12 daha az yakıt tüketen Yeni Avensis'in 132 beygir 1.6 lt benzinli, 152 beygir 2.0 lt benzinli ve 126 beygir 2.0 dizel motor seçenekleri bulunuyor. Bu üç versiyonun 100 km'deki yakıt tüketimleri ise sırasıyla 6.5 litre, 7.0 litre ve 5.1 litre.

Önceki versiyona göre karbondioksit salınımı da önemli ölçüde düşürülen Avensis, 51 bin 400 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

HİBRİD PRIUS GELİYOR
Öte yandan Toyota'nın dünyada çok tutulan çevreci modeli Prius da yılın ikinci yarısında Türkiye'de olacak.

Elektrikli ve benzinli motorun beraber kullanıldığı hibrid teknolojili araç, normal benzinli araçlara göre yüzde 43 daha az karbondioksit salıyor. Araç hibrid motoru sayesinde önemli oranda yakıt tasarrufu sağlıyor.arabalar.gen.tr

Hiç yorum yok