Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

kur artışı nedeniyle nisanda araçlar yüzde 3 ile yüzde 6 oranında zamlanabilir

ÖTV indiriminin ardından kısa sürede ağırlıklı olarak stoklarındaki 1.6 litre motor hacmine kadar olan otomobilleri hızla eriten markalar, ...

ÖTV indiriminin ardından kısa sürede ağırlıklı olarak stoklarındaki 1.6 litre motor hacmine kadar olan otomobilleri hızla eriten markalar, kur artışı nedeniyle nisanda araçlara yüzde 3 ile yüzde 6 oranında zam yapmaya hazırlanıyor. Böylece ÖTV indirimiyle anahtar teslim fiyatları yaklaşık yüzde 14 ucuzlayan otomobillerin fiyat avantajları, nisandan itibaren yaklaşık yüzde 10'lara inecek. Bayiler, stokları dışındaki araç siparişlerinde zamlar nedeniyle fiyat garantisi veremiyor.
Kriz nedeniyle birçok markanın zam yapmadığını belirten sektör yetkilileri, zamların ÖTV avantajını yok etmeyeceğini, ancak aylar geçtikçe etkisini azaltacağını belirtiyor.
ÖTV indiriminin geçerli olacağı 2009 Mart-Haziran dönemi için pazar tahminleri, ayda ortalama 45-50 bin arasında araç satılacağı yönünde oluşurken, bu aylık temponun 30-35 bin adedinin binek modellerden oluşması öngörülüyor. Bu yıl toplam araç pazarının 400-420 bin adetlerde oluşmasının öngörüldüğü sektörde, satışların yaklaşık yarısının bu 3 ay içinde gerçekleşmesi, yılın 2. yarısında ise, satışların önemli derecede düşmesi bekleniyor.
ÖTV indiriminin göreceli olarak otomobil endüstrisine daha yüksek yapılması nedeniyle geçen haftalarda 1.6 lt motor hacmine kadar araçlarda önemli hareketlilik yaşandı. Hyundai Accent Era, Ford Focus ve Fiesta, Toyota Corolla dizel, Auris, Renault Clio ve Megane, Citroen Berlingo, Honda Civic sedan, Opel Corsa, Astra,VW Jetta ve Polo gibi modellerde stoklar tükenirken, bayiler nisan ve mayısa gün vermeye başladı. Bayiler stoklarında olan araçları için fiyat verirken, sipariş verilen araçlar için "zam" geleceği beklentisiyle fiyat garantisi vermiyor.ayrıntılar için arabalar.gen.tr

Hiç yorum yok