Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yeni Mazda3 mayıs ayının ortalarına doğru türkiyede satışa sunulacak

Mazda2 ve Mazda6’nın ardından markanın üçüncü köklü yeniliği konumundaki Mazda3, eskisinden daha ‘saldırgan’ duran tasarımı, kaslı ön çamurl...

Mazda2 ve Mazda6’nın ardından markanın üçüncü köklü yeniliği konumundaki Mazda3, eskisinden daha ‘saldırgan’ duran tasarımı, kaslı ön çamurlukları, şeffaf stop lambalarıyla dikkat çekiyor. Sedan versiyonunda bagajın, stop lambasının üzerindeki bir düğmeyle açılması hayli ilginç.
Uzunluğu artan (Sedan’ı +90 mm, HB modeli +45 mm) ve öncekinden 5 mm daha yüksek olan yeni Mazda3, donanımları da artmasına karşın eski versiyonundan 15 kg daha hafif. İç mekanında daha kaliteli malzeme kullanılan araçta, gösterge paneli ve bilgi ekranının yanı sıra orta konsoldaki kumandalar sürücü odaklı olarak yerleştirilmiş. Ses yalıtımı ve eşya gözlerinin sayısı da artmış.
Türkiye’ye ilk etapta 105 HP’lik 1.6 lt benzinli motorla gelecek aracın 1.6 lt 109 HP’lik dizeliyse birkaç ay sonra ithal edilecek. Beygir gücü ve çekişi artırılan 1.6 benzinli motor, eskisinden daha az tüketiyor ve ağırlık azaltımıyla birlikte karbondioksit salımı da hayli düşmüş. Araçta otomatik vites seçeneği de olacak.

Teknolojik güvenlik
Güvenlik ve konfor donanımları artırılan araçta, en son teknolojiye sahip sistemler de eklenmiş. ABS+EBD, Fren Yardımcısı, Çekiş Kontrolü (TCS), Dinamik Denge Kontrolü (DSC), direksiyonla yönlenebilen Xenon farların yanı sıra yeni Mazda3’te Araç İzleme Monitörü (RVM) de isteğe bağlı donanımlar arasında yer alacak.
Bu sistem, arkadan gelen ve sollama yapan araçların aynada “kör nokta” riski nedeniyle görünememesinin önüne geçiyor. Arkadan gelen araçlara karşı uyarı veren sistem, bunu özellikle yan aynaların içinde bulunan ışıklarla gerçekleştiriyor.
İsteğe bağlı konfor donanımları arasında Bose müzik sistemi, cam tavan gibi unsurlar da var milliyet

Hiç yorum yok