Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SHELL FuelSave Kurşunsuz 95 İLE 50 litrelik bir depoda 1 litre tasarruf ediliyor

Ar-Ge çalışmalarını, çevreye daha az zarar veren ürünler üzerinde yoğunlaştırıyor. Bu tür çalışmaların en yeni meyvesi ise Shell’den geldi. ...

Ar-Ge çalışmalarını, çevreye daha az zarar veren ürünler üzerinde yoğunlaştırıyor. Bu tür çalışmaların en yeni meyvesi ise Shell’den geldi. İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla tanıtılan ürünün adı ise FuelSave Kurşunsuz 95.

Tanıtımla aynı gün, yani 22 Temmuz tarihinde satışa sunulan FuelSave Kurşunsuz 95, Ekim 2007’den bu yana satışta bulunan Kurşunsuz 95’in yerini aldı. Eski Kurşunsuz 95’le herhangi bir fiyat farkı bulunmayan ve Shell’in Ana Ürünler grubunda yer alan FuelSave Kurşunsuz 95’in, kullanıcıya 50 litrelik bir depoda 1 litre tasarruf ettirdiği belirtiliyor. Avrupa’da, Hollanda’nın ardından Türkiye’de satışa sunulan bu yeni ürünün, bahsedilen tasarrufu daha ilk depodan itibaren sağladığı vurgulanıyor.

Öte yandan; içeriği “Efficiency Improver” ile zenginleştirilmiş olan FuelSave Kurşunsuz 95’in, supapları temiz tuttuğu da belirtiliyor. ABD ve İngiltere’de bağımsız laboratuarlar tarafından 20 değişik marka otomobilde test edilen yeni ürünün tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Shell & Turcas Petrol A.Ş. İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis şunları söyledi: “Bugün dünya genelinde enerji kaynaklarına olan talep katlanarak artarken, mevcut enerji kaynaklarının bu talebi karşılaması gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Sürdürülebilir ulaşım için bize düşen görevi yerine getiriyor ve Ar-Ge çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 2009 yılında bu kararlığımızı, yeni bir ürünle ortaya koyuyoruz. Shell Fuelsave Kurşunsuz 95, Türkiye’nin yüzbinlerce litre yakıt tasarruf etmesini sağlayacak.

Yakıt ve hizmet kalitesinin Shell’e rekabet üstünlüğü sağlayan en önemli özellikler olduğunu söyleyen Shell & Turcas Petrol A.Ş. Pazarlama Müdürü Pınar Mavituna ise: “2009’da da yakıt ekonomisi alanındaki faaliyetlerimizde iddialıyız. Yeni yakıtımız, diğer tüm yakıtlarımızda olduğu gibi temizleme ve ekstra yağlama gibi özellikler sayesinde ilk depodan başlayarak depo başına 1 litre yakıt tasarruf elde edilmesini sağlayacak. Depo başına elde edilen 1 litrelik tasarrufla Yeşilköy Atatürk Havaalanı’ndan Mecidiyeköy’e, Kavacık’tan Küçükyalı’ya, Adapazarı’ndan Sapanca’ya veya Söke’den Kuşadası’na ulaşmak mümkün” dedi.

Shell’in Ar-Ge laboratuarlarında üretilen Shell FuelSave Kurşunsuz 95’in teknik detaylarını, Shell’in İngiltere’deki Ar-Ge Merkezi Global Solutions’dan Yakıt Teknolojisi Uzmanı John Lambert anlattı. Lambert, Shell’in pazara sunduğu yeni ürünü Shell FuelSave Kurşunsuz 95 ile, tüketicilere sundukları tasarruf avantajının yanı sıra, küresel ısınma çerçevesinde enerji verimliliğinin sağlanması yönünde de etkin bir fayda sağladıklarının altını çizdi.arabalar.gen.tr

Hiç yorum yok