Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Otokar M-2010

Otokar M-2010, hem tasarım sırasında hem de üretim sonrasında girdiği birbirinden farklı testlerden başarıyla geçti. Tasarım aşamasında M-20...

Otokar M-2010, hem tasarım sırasında hem de üretim sonrasında girdiği birbirinden farklı testlerden başarıyla geçti. Tasarım aşamasında M-2010 için bilgisayar destekli tasarım ve bilgisayar destekli mühendislik analizleri uygulandı. Araç, Türkiye'de sadece Otokar'da bulunan "Hidropulse" cihazına bağlanarak 1,5 milyon km'ye denk gelen gövde dayanımı, iç gürültü ve titreşim azaltma testlerine tabii tutuldu. Bunun yanında iki yıl boyunca en zorlu coğrafi koşullarda test edilen M-2010, en soğuk kış şartlarında ve en sıcak yaz ikliminde kullanıldı. Avrupa Birliği'nin getirdiği normlara uygun olarak performans ve konfor testlerine de giren minibüsün, koltuk ve bağlantıları, fren sistemleri, kapılar, motor ve gövde gibi bölümleri en iyi şekilde testten geçirildi.

Sınıfında en güçlü çevreci motor
M-2010, 4 silindirli 3.000 cc motoruyla, 146 PS ve 350 Nm Torku ile sınıfının en güçlü motoruna sahip. M-2010'un motoru, zararlı NOx gazlarını ayrıştırarak Euro 4 emisyon seviyesinde egzoz gazı salınımı sağlıyor, bu yönüyle çevre korunmasına da katkı sağlıyor. M-2010'da yeni motor ile sessiz bir sürüş ve daha az yakıt sarfiyatı ile ekonomik kullanım sağlanıyor.

Şehiriçi Taşımacılıkta Konfor ve Güvenlik
M-2010 basamaksız girişi ile çağdaş bir taşımacılık sunarken, aydınlık ve geniş iç hacmi, isteğe bağlı olarak sunulan kliması ile de ferah bir yolculuk vaadediyor. Dört tekerde havalı süspansiyonun ilk kez uygulandığı araç olan M-2010, bu özelliği ile yolculara eşsiz bir konfor da sağlıyor. Hızlı biniş ve iniş imkanı sağlayan geniş kapılar aynı zamanda yeni regülasyonlara uygun olarak kapıda sıkışmayı önleyici sisteme sahip. Örme şasiye sahip M-2010'un modüler yapısı farklı kullanım alanları için farklı araç iç yerleşimlere de olanak veriyor. Yeni nesil minibüslerde engelli taşımacılığı da unutulmadı. M-2010'da isteğe bağlı olarak sunulan engelli rampası ve yere yaklaşma (alçalma) özelliği hem tekerlekli sandalye kullanıcıları, hem de bebekli yolcular için şehiriçi ulaşımını kolaylaştırıyor. Tüm akslarda havalı süspansiyon sistemi, hava takviyeli hidrolik disk frenleri, yolcu ve sürücü emniyet kemerleri, imdat freni ile konforlu ve emniyetli sürüş imkanı sunan M-2010, ABS'li fren sistemi ile üstün güvenlik sağlıyor.

Ekonomik ve Uzun Ömürlü
M-2010, korozyona dayanıklı galvanizli gövdesi, uzun bakım aralıkları, yüksek taşıma kapasitesi ile yolcu başına düşen işletme maliyetlerini düşürerek, kullanıcıları için ekonomik ve uzun ömürlü bir araç oluyor.

Daha fazla detay otokar web sitesinde

Hiç yorum yok