Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

GENERAL MOTOR İLK ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİ OLAN CHEVROLET VOLTU PİYASAYA SÜRMEYE HAZIRLANIYOR.

General Motors’un ürettiği Chevy Volt lityum iyon bataryasıyla çalışıyor. Bataryalar benzinle işleyen jeneratörle destekleniyor. Sadece elek...

General Motors’un ürettiği Chevy Volt lityum iyon bataryasıyla çalışıyor. Bataryalar benzinle işleyen jeneratörle destekleniyor. Sadece elektrik gücüyle 80 kilometre yol katedebilen Volt’un benzinli motor jeneratörü bu mesafeden sonra devreye giriyor ve aracın 500 kilometre daha gitmesini sağlıyor.

GM şirketinden mühendis Pamela Fletcher, elektrikle katedilecek mesafenin 40’la 80 kilometre olmasına özen gösterildiğini söylüyor

Volt’u test sürüşüne tabi tutan otomotiv uzmanı Ken Gross ise Chevy Volt gerçek bir otomobil hissi veriyor. Bataryası oldukça büyük. Böylelikle kendinizi bir golf aracı kullanıyormuş gibi hissetmiyorsunuz.diyor.

Chevy Volt çok iyi yorumlar alıyor. Automobile ve Motor Trend dergileri Volt’u şimdiden ‘2011’in En İyi Otomobili’ ilan etti.

GM şirketinden mühendis Pamela Fletcher;Volt’a olan talebin planlanan üretim miktarını aştığını söylüyor. İlk yıl 10 bin Volt üretecek olan General Motors şirketi bu sayıyı çok kısa zamanda 60 bine çıkarmayı planlıyor. Volt piyasaya 41 bin dolardan sürülecek. Ancak Volt satın alacak tüketicilerin 7 bin 500 dolara kadar federal vergi kredisinden yararlanması mümkün olacak VOA(Amerikanın sesi)

Hiç yorum yok