Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

RENAULT SÖZ VERİYORUM YARIŞMASI 1 ŞUBATTA BAŞLIYOR

İstatistiklere göre çocuklar, trafikte en yüksek kaza riskiyle yüz yüze olan yaş grubu. Bu gerçekten yola çıkan ve son dokuz yıldır Sokakta ...

İstatistiklere göre çocuklar, trafikte en yüksek kaza riskiyle yüz yüze olan yaş grubu. Bu gerçekten yola çıkan ve son dokuz yıldır Sokakta İlk Adımlar projesiyle 800 bin öğrenciye trafik güvenliği eğitimi veren Renault, çocukların güvenliği için geliştirdiği bir başka proje olan “Söz Veriyorum! ” yarışmasının yeni dönemini 1 Şubat’ta başlatacak.

Bu yarışmayla, çocuklar anne babalarına, komşularına, mahalle ve okul çevresindeki tanıdıklarına “kurallara uyan bireyler olacaklarına dair söz verdirecek, bu sözleri de bir fotoğrafla belgeleyecek. ” Çocuklar aracılığıyla toplumda trafik güvenliği sorununa ilişkin farkındalık oluşturulmasını hedefleyen bu yarışma, Renault’nun www.herkesicinguvenlik.com sitesinde 1 Mayıs 2011’e kadar sürecek.

Yarışmada büyüklerinden en çok söz alan çocuklar çeşitli ödüller de kazanacak. Bu ödüller; iPod Touch, Nintendo Wii, iPod Nano ve Sony PlayStation 3 olacak.

Çocuklar yarışmaya nasıl katılacak?
Çocuğumuz önce www.herkesicinguvenlik.com web sitesine giriyor ve kayıt oluyor. Ardından siteden seçtiği bir “Söz Veriyorum” sloganından çıkış alıyor ya da kendi bir slogan üretiyor. Çevresinde hangi büyüğünden söz almak istiyorsa, onunla ve sloganıyla birlikte fotoğraf çektiriyor, bu fotoğrafı da sisteme yüklüyor. Sonra da çevresindeki herkesi haberdar ediyor, onları bu güvenlik eyleminin içine katıyor. Ne kadar çok söz alır, fotoğraf yüklerse, birbirinden güzel ve değerli armağanlara o kadar yaklaşıyor. Ödül alamayanlar da üzülmüyor, çünkü büyüklerinden söz alarak, trafik güvenliğine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor...

Hangi konularda söz veriyorlar?
Peki büyükler çocuklara hangi sözleri verecek. İşte bazı sözler:
“Taşıt kullanırken emniyet kemeri takacağıma, asla kırmızı ışıkta geçmeyeceğime, alkollüyken araba kullanmayacağıma, araba kullanırken telefonla konuşmayacağıma, arabada çocukları arka koltukta oturtacağıma, yaya ve okul geçitlerinde hızımı azaltacağıma söz veriyorum!”

Daha fazla detay renault ve herkesicinguvenlik web sitesinde

Hiç yorum yok