Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

DSG OTOMATİK ŞANZIMANLI VOLKSWAGEN TİCARİ ARAÇLAR HEM ÇEVREYİ HEM DE CEBİ KORUYOR

Otomotiv dünyasında son yılların en büyük teknolojik ilerlemesi olarak gösterilen DSG otomatik şanzıman seçeneğiyle Volkswagen Ticari Araçla...

Otomotiv dünyasında son yılların en büyük teknolojik ilerlemesi olarak gösterilen DSG otomatik şanzıman seçeneğiyle Volkswagen Ticari Araçlar, düşük karbon emisyonuyla çevreyi korurken, verimli yakıt tüketimiyle giderleri düşürüyor. DSGli Yeni Caddy, Transporter ve Caravelle modelleri bağımsız kuruluşların yaptığı araştırmalara göre her 100 kilometrede ortalama 0,8 litre daha az yakıt harcıyor. Ömürleri boyunca da atmosfere 3.5 ton daha az karbon gazı salıyor.

Volkswagen’in ilki 2002�de kullanılmaya başlanan DSG otomatik şanzıman teknolojisi dünyanın son zamanlarda en çok konuşulan ve üzerinde tartışılan iki sorunu olan küresel ısınma ve yakıt maliyetine bir yanıt niteliğinde.

DSG otomatik şanzıman, vites geçişlerini hızlandırdığı için arada zaman kaybı olmasını engelliyor. Böylece hem daha az yakıt harcanıyor hem de atmosfere daha az karbon salınıyor.

Çevreci 7 ileri DSG otomatik şanzıman teknolojisi
Caddy, Transporter ve Caravelle modellerinde 7 ileri DSG otomatik şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor. Ticari araç sürücülerinin en çok dikkat ettiği konulardan biri olan yakıt tasarrufu konusunda çözüm sunan DSG otomatik şanzımanlı VW Ticari Araç modelleri, çevrecilikleriyle öne çıkıyor.

Almanya�da bağımsız denetim ve araştırma kuruluşları tarafından yapılan hesaplamalara göre 7 ileri DSG otomatik vitesli Volkswagen Ticari Araç modelleri, geleneksel otomatik vitesli modellere göre her 100 kilometrede 0.8 litre daha az yakıt harcarken, 150 bin kilometrelik ömrü sonunda, geleneksel otomatik şanzımanlı modellere göre 3,5 ton daha az karbon emisyonuna da sahip.

DSG şanzıman teknolojisi, yakıt ekonomisiyle ünlü TDI motorların otomatik şanzıman konforunu sunarken de düşük yakıt tüketmesi fikrinden doğdu. DSG şanzıman teknolojisi geliştirilirken, yarış araçlarında kullanılan vites kutusu konseptinden faydalanıldı. DSG şanzıman, 7 ileri, 1 geri vites kademeli manuel şanzıman sisteminde, iki adet çoklu ıslak plakalı kavramanın paralel yerleştirilmesiyle çalışıyor. Bu kavramalardan biri devredeyken diğeri bir sonraki vites geçişi için hazır bekliyor. Bu özgün ikiz kavrama tasarımı, vites değişikliğini sadece milisaniyeler içinde sağlayarak, vites değiştirmede çekiş kuvvetinin kesilmesini engelliyor. DSG teknolojisi, sadece hızlı vites değişiklikleriyle ataklık ve sportiflik sağlamakla kalmıyor, otomatik şanzımanın sürüş konforunda TDI motorun düşük devirde yüksek tork özelliğini de koruyor.

Hiç yorum yok