Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

VOLKSWAGEN CENEVRE DE 2 DÜNYA PREMİER'İ YAPACAK

Bu yıl 81’incisi düzenlenen Uluslararası Cenevre Motor Show’da Volkswagen 2 modelinin; Golf Cabrio ve Tiguan’ın dünya tanıtımını yapıyor. Go...

Bu yıl 81’incisi düzenlenen Uluslararası Cenevre Motor Show’da Volkswagen 2 modelinin; Golf Cabrio ve Tiguan’ın dünya tanıtımını yapıyor.

Golf Cabrio, 9,5 saniyede açılan otomatik yumuşak tavanı, Tiguan ise yeni ön ve arka tasarımı; yakıt tüketiminde 0,7 litreye varan oranlarda daha tutumlu olması gibi özellikleriyle öne çıkıyor.

Volkswagen, dünya çapında 4,5 milyon adetlik binek otomobil satışını gerçekleştirdiği ve 14 yeni seri üretim modelini pazara sunduğu başarılı 2010 yılının ardından, büyüme ve ürün atağını bu yıl da devam ettiriyor.

2011 yılında yeniliklerine Ocak ayında Passat’ın ABD versiyonunu Detroit’te ve 1 litrelik otomobil XL1’i Doha’da görücüye çıkararak başlayan Volkswagen, yeni dünya tanıtımlarını Avrupa’da sürdürüyor: 3-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda Volkswagen, yeni Golf Cabrio ile teknik ve görsel açıdan mükemmelleştirilen Tiguan’ı tanıtıyor.

Yazın ilk işaretleri Cenevre’de Volkswagen, yazın ilk işaretlerinden birini Cenevre Otomobil Fuarı’nda sunuyor: Yeni Golf Cabrio. Bugüne kadar 684 bini aşkın cabrio model, Golf armasının altında satılmıştı; Yeni Golf Cabrio’nun bu rakamı kısa sürede çok daha yukarıları çekmesi hedefleniyor.

Dört kişilik bu otomobil, yumuşak tenteli şık bir tavana sahip ve elektro-hidrolik çalışma mekanizması sayesinde Golf’ün yumuşak tavanı sadece 9,5 saniyede açılıyor; tavanı, 30 km/s’e kadar sürüş hızlarında dahi açmak mümkün. Tavan kapalıyken model, çelik, katlanır tavanlı modellerle karşılaştırıldığında dahi, en sessiz cabriolardan birine dönüşüyor. Her Golf’ten beklenileceği gibi bu yeni cabrio da en yüksek düzeyde kaliteyi ve azami güvenliği somut bir şekilde ortaya koyuyor.

Otomatik açılan emniyet barı (roll-over bar), ön hava yastıkları ile perde şeklinde yan, baş/göğüs hava yastıkları, sürücü tarafında diz hava yastığı ve ESP bütün modellerde standart olarak sunuluyor. Ayrıca Golf Cabrio, yumuşak tavanı sebebiyle son derece geniş bir iç mekân sağlarken, tavan toplanmış hâlde dahi, 250 lt’lik tam kullanılabilir bir bagaj alanı temin ediyor.

Yeni Tiguan; dünyada yakıt yönünde en verimli SUV’lardan biri…

0,7 litre kadar daha az yakıt tüketen motorlar ve yeni destek sistemleriyle donatılan Yeni Tiguan, Cenevre’de yerini alıyor.

Ön uç kısmın tasarımı bütünüyle yeniden yorumlanmış

İlk kez yeni Avrupa pazarında yer alan Passat’ta sunulan ‘Yorgunluk Tespit Sistemi’, kamera bazlı uzun hüzme kontrol sistemleri olan Far Desteği (H7 ışıkları) ve Dinamik Far Desteği (bi-xenon farlar) ile aracı şeritte tutma sistemi ‘Şerit Desteği’ gibi yeni destek sistemleri mevcut özellik ve donanım yelpazesini zenginleştiriyor. Tiguan’daki bir başka yenilik de XDS elektronik diferansiyel kilidi.

Otomobilin sürüş teknolojileri daha da verimli ve etkili. Avrupa’da sunulan yedi motorun üçü, Tiguan’da yeni kullanılan şarjlı dört silindirli doğrudan püskürtmeli motor. İki adet benzinli motorun (TSI) güç çıkışları 122 hp ile 160 PS arasında değişiyor. Dizel motorun (TDI) güç çıkışları ise 140 hp’lik güç sağlıyor. BlueMotion Teknolojisiyle donatılan tüm Tiguan’larda Stop/Start sistemi ve akü geri kazanım modu da mevcut.

Bu sistem, yeni SUV’un yakıt tüketimini önemli ölçüde düşürüyor. Önden çekiş ve dört tekerlekten çekiş (4MOTION) ile sunulan bu Volkswagen, kesinlikle dünyada yakıt yönünden en verimli SUV’lardan biri.

Hiç yorum yok