Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

AUDİ A1 1.4 TFSI 185 HP TÜRKİYEDE SATIŞA SUNULDU

Doğuş Otomotiv-Audi, ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Audi’nin kompakt yıldızı A1’in 1,4 TFSI 185 hp modelini satışa sundu. 185 be...

Doğuş Otomotiv-Audi, ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Audi’nin kompakt yıldızı A1’in 1,4 TFSI 185 hp modelini satışa sundu. 185 beygir güç üreten 1.4 TFSI motor 0-100km/s hızlanmasını 6.9 saniyede tamamlarken 100 kilometrede sadece 5.9 litre yakıt harcıyor ki, bu da A1’i sınıfının en performanslı ve tutumlu modellerinden biri yapıyor.

Doğuş Otomotiv-Audi, 2010 Paris Uluslararası Otomobil Fuarı’nda lansmanı yapıldıktan sonra dünyada büyük beğeni toplayan Audi A1 1.4 TFSI,185 hp modelini, Türkiye’de 31 bin 360 Euro’dan satışa sunacağını açıkladı. Audi’nin kompakt sınıftaki yıldızı A1’in en güçlü modeli olan 1.4 TFSI 185 hp, özellikle performansı, verimli yakıt tüketimi ve çevreci motoruyla öne çıkıyor. Dinamizm ve sürüş kalitesinin de göz doldurduğu araç, süper şarj ve ikiz turbo şarj motorunu buluşturan kombinasyonuyla da sportif sürüşü garanti ediyor.

Güçlü motorları çevreyi de unutmuyor!
Audi A1 1,4 TFSI’ın 185 hp güç üreten ikiz turbo şarjlı motoru, yakıt verimliliği ile de çığır açıyor. 100 kilometrede ortalama 5.9 litre yakıt tüketiyor ve sadece 139g/km’lik karbon emisyon değerine sahip. Audi A1’in en büyük özelliği de iki motor versiyonunu buluşturması. Gücü, yüksek hızlarda bile kendini hissettiriyor. 1.500 rpm’de devreye giren süper şarj, 2.400 rpm’de devreden çıkıyor. 3.500 rpm’de de bu kez turbo şarj devreye giriyor ve performansı zirveye taşıyor. 185 hp’lik motor, gücünü göstererek 0-100km/s hızlanmasını ise sadece 6,9 saniyede tamamlıyor.

Güvenlik birinci sınıf
1,4 TFSI’da standart olarak sunulan S tronic çift kavramalı şanzıman, tüm gücü ön tekerleklere aktarıyor. Bir saniyenin 100’de biri gibi bir zamanda gerçekleşen vites değişimi, itiş gücünde herhangi bir sekteye neden olmuyor. Aracın bir özelliği de yine standart olarak sunulan ESP (Elektrikli Stabilite Programı). Hızlı dönüşlerde veya virajlarda, iç tekerleğin güç kaybı yaşadığında, sistem devreye giriyor ve tekerleğe kısa bir süre fren uygulanıyor. Böylece araç yoldan çıkmıyor.

Geniş opsiyon listesi
Audi A1, 1.4 TFSI 185 hp motor gücünü sportif sürüş keyfine yakışacak standart aksesuarlar ile sunuluyor. Sadece Ambition donanımı ile sunulan A1 1.4 TFSI 185 hp’nin sportif görselliğini öne çıkaran 17” alüminyum alaşım jantlar ve S-line dış spor paketinin yanı sıra aracın içerisinde de aynı vurguyu yapan siyah kumaş tavan ve LED iç ışıklandırma paketi standart olarak sunuluyor. Görsellik ve sportiflik vurgularına rağmen konforu da ihmal etmeyen Audi A1 1.4 TFSI 185 hp’de tam otomatik klima, ön kol dayama, elektrikli ayarlanabilir ve ısıtmalı yan aynalar, gündüz farları ve yokuş destek asistanı da mevcut.

Audi A1 1.4 TFSI 185 hp kendi Audi’sini yaratmak isteyenler için ise geniş bir opsiyonel aksesuar listesine sahip. Kontrast renkte tavan sütunu (sadece belirli renk seçeneklerinde), geniş jant yelpazesi, iletişime önem verenler için Medya-Stil ve Connectivity paketleri , Led gündüz farlarına sahip Xenon farlar, sunroof ve aracın içini daha da renkli hale getirmek isteyenler için 7 farklı renkte hava çıkış kanalı çerçeveleri mevcut.


Hiç yorum yok