Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

PIRELLI, FORMULA 1’E HEYECAN KATMAYA DEVAM EDİYOR

Önümüzdeki 3 yıl boyunca FIA F1 Dünya Ralli Şampiyonası resmi lastik tedarikçisi olan Pirelli, F1 PZero lastikleri ile Formula 1’e heyecan k...

Önümüzdeki 3 yıl boyunca FIA F1 Dünya Ralli Şampiyonası resmi lastik tedarikçisi olan Pirelli, F1 PZero lastikleri ile Formula 1’e heyecan katmaya devam ediyor. Avustralya ile başlayan ve Malezya ile devam eden zorlu maratona bu hafta sonu Şanghay’da gerçekleştirilen Çin Grand Prix’si ev sahipliği yaptı.

Yumuşak ve sert F1 PZero’ların kullanıldığı Çin Grand Prix’sinde de lastik kullanımı ve stratejinin önemi dikkat çekti. Birçok geçişin yaşandığı heyecan dolu yarış sonunda gülen isim Hamilton olurken, son iki yarışın galibi Sebastian Vettel bu sefer 2.likle yetinmek zorunda kaldı. Formula 1’in bir sonraki ayağına 6-8 Mayıs 2011 tarihleri arasında İstanbul Park ev sahipliği yapacak.

Türkiye’de üretilen F1 PZero lastikleriyle Pirelli’nin resmi lastik tedarikçisi olduğu 2011 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 3. ayağı olan Çin Grand Prix’si Redbull pilotu Sebastian Vettel ve Mclaren pilotu Lewis Hamilton arasındaki heyecan dolu mücadeleye sahne oldu. 5.451 metre uzunluğa sahip Şanghay pistinde 56 tur üzerinden 22 Cס hava ve 30 Cס asfalt sıcaklığında koşulan yarışta gülen isim McLaren pilotu Lewis Hamilton oldu. Son iki yarışın şampiyon ismi Red Bull pilotu Sebastian Vettel 2. ve Red Bull pilotu Mark Webber ise Çin GP’sini 3. sırada tamamlayarak podyumdaki yerini aldı.

Heyecanlı bir finalin ardından Hamilton 2010 yılı Kanada Grand Prix’inden sonra ilk zaferini elde ederken, şampiyonluk liderliğini sürdürmekte olan Vettel, yarışı ikinci sırada tamamladı. Lastik stratejisinin çok önemli bir rol oynadığı yarışta, McLaren takımı 3 pitstop stratejisi uygularken, Red Bull takımı Vettel için 2, sıralama ve ısınma turlarında yaşadığı problemler dolayısı ile yarışa 18. sıradan start alan Mark Webber için ise 3 pit stop stratejisini tercih etti.

Yarış sonrasında Pirelli F1 Zero’ların performansını ve yarışı değerlendiren Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembrey “Yarışlar her geçen gün daha da heyecan verici hale geliyor. Formula 1’e adım atarken belirlediğimiz hedefe ulaşmış durumdayız. Hiç kimse yarış sona ermeden sonucu kestiremiyor. Yarış sonuna kadar birçok önemli gelişme yaşanabiliyor. Sezonun 3. yarışı olan Çin Grand Prix’sinde farklı stratejilere şahit olduk. Yarışı lider bitiren McLaren pilotu Hamilton 3 pitstop stratejisiyle yarışırken son turlara kadar yarışı lider götüren ve ikincilikle yetinmek zorunda kalan Red Bull pilotu Vettel 2 pit stop stratejisiyle yarıştı. Sezonun geri kalan yarışlarında da benzer bir heyecana tanık olacağımıza inanıyorum. 15 gün sonra İstanbul Park’ta koşulacak olan Türkiye Grand Prix’sinde de heyecan dolu bir yarış olacak.” diyerek F1 PZero’ların Formula 1’e kattığı heyecanın altını çizdi.

2011 Dünya Formula 1 Şampiyonası’nın 4. yarışı olan Türkiye Grand Prix’si 6-8 Mayıs 2011 hafta sonunda İstanbul Park’ta koşulacak.

Hiç yorum yok