Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

ARTIK TRAFİK DÜZENİ VE GÜVENLİK BAKIMINDAN TEHLİKE OLUŞTURMAYAN HİÇBİR ARAÇ PARKA ÇEKİLEMEYECEK

Özel çekicilerin ‘para kazanmak için’ buldukları her aracı çekme keyfiyeti sona erecek. Parka çekilecek araca trafik polisi karar verecek ve...

Özel çekicilerin ‘para kazanmak için’ buldukları her aracı çekme keyfiyeti sona erecek. Parka çekilecek araca trafik polisi karar verecek ve çekime eşlik edecek. Zorunlu haller dışında trafik ekipleri aracı çekmek yerine, ihlal durumunu fotoğraflayarak plakasına ceza kesecek.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, park yasağı, araçların çekilmesi gibi konularda yaşanan keyfi uygulamaları bitirecek bir genelge yayımladı. 81 il valiliğine gönderilen 28 Mart 2011 tarihli genelge vatandaşın keyfi uygulamalarla mağduriyetini önleyecek.

Genelgede, bundan sonra trafik düzeni ve genel güvenlik bakımından tehlike yaratacak biçimde bulunan ve mutlak surette kaldırılması gereken araçlar dışında hiçbir aracın çekilmeyeceği emri verildi.

FOTOĞRAF ŞARTI
Park yasağını ihlal etmiş aracın plakası ve ihlal durumu fotoğraflanarak, cezai işlem plakasına yapılacak.

SÜRÜCÜ GELDİYSE ALABİLECEK
Çekilmekte olan aracın sürücüsünün aracının yanına gelmesi durumunda ise düzenlenen trafik idari para cezası tutanağı sürücüye imzalattırılacak. Ancak herhangi bir ücret talep edilmeksizin araç orada sürücüsüne teslim edilecek.

TRAFİK POLİSİ KARAR VERECEK
Yeni düzenlemeye göre artık araçların otoparka çekilmesine trafik polisleri karar verecek. Araçların yetkisiz kişi ve kuruluşlarca ve trafik görevlileri bulunmaksızın çekilmesine kesinlikle izin verilmeyecek. Araçların çekilmesi ve muhafaza altına alınmasında öncelikle trafik kuruluşları ile reski kuruluşlara ait çekici/kurtarıcı ve park yerlerinden faydalanılacak.

HABER VERİLECEK
Araçları otoparka çekilmesine rağmen 24 saat içinde müracaatta bulunmayanlara çekilme nedeni, uygulanan cezai işlem ile arabanın bulunduğu otoparka ait bilgiler verilecek.

Daha fazla detay için Hürriyet/Aysel alp

Hiç yorum yok