Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

OPEL'DEN KAZA SONRASI HAYAT KURTARACAK BİR KOLAYLIK

Tüm akıllı telefonlardan ulaşılabilenopel-rescuecard.com adresinde, kurtarma ekipleri, kazaya karışan otomobilin teknik özelliklerini görüyo...

Tüm akıllı telefonlardan ulaşılabilenopel-rescuecard.com adresinde, kurtarma ekipleri, kazaya karışan otomobilin teknik özelliklerini görüyor ve nereye, nasıl müdahale edilmesi gerektiğini öğreniyor.


Türkiye pazarındaki Opel'ler içinde sadece 2012'de gelecek Ampera'da bulunan özellik sayesinde bir kaza sonrasında kurtarma ekiplerinin işi kolaylaşıyor.

Kaza sonrasında, kurtarma görevlisi, opel-rescuecard.comadresinde bulunan, Türkçe dahil 24 dilde hazırlanmış sayfayı açıyor. Dillerden biri seçiliyor. Kazaya karışan otomobil modelini seçiliyor ve o otomobilin tüm teknik özelliklerini kolayca görüyor. Bu sistemin en önemli özelliği, kazanın olduğu yerde tüm akıllı telefonlar tarafından ulaşılabilir olması. Kurtarma ekipleri, siteye girerek kazaya karışmış olan otomobilin özelliklerini ve otomobil bünyesindeki önemli noktaları görüp daha erken müdahale edebiliyor.

www.opel-rescuecard.com sitesi, faaliyete geçtiği Ekim 2010'dan beri 150.000 kişi tarafından ziyaret edildi, 2012'de de Ampera ile birlikte Türk kullanıcılara hizmet verecek. Kazaya müdahale için saniyelerin bile büyük önemi olduğunu hatırlarsak, otomobil bilgilerine telefon üzerinden erişim, çok hayat kurtaracağa benziyor.

Avrupa'nın pek çok ülkesinde ve ABD'de itfaiye ekipleri tarafından kullanılan sistem tüm akıllı telefonlara uygun. Zoom özelliği sayesinde otomobilin tüm parçaları detaylıca incelenebiliyor.

Bunun yanında otomobil bilgileri http://www.vda.de/en/arbeitsgebiete/rettungsleitfaeden_feuerwehr/ adresinden PDF olarak indirilip çıktısı alınabiliyor.

Hiç yorum yok