Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

V1 CHALLENGE ŞEHRE İNDİ

V1 Challenge serisinin dördüncü yarışı, 20 pilotun katılımı ile 18 Eylül Pazar günü Aydın Malazgirt Meydanı’nda gerçekleştirildi. Bu kez dör...

V1 Challenge serisinin dördüncü yarışı, 20 pilotun katılımı ile 18 Eylül Pazar günü Aydın Malazgirt Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Bu kez dörtlü kalkış formatında düzenlenen yarışta, TV8 pilotu Ünal Şenbahar spin atarak sekizinci olsa da, puanını 36’ya yükselterek serideki iddiasını sürdürdü...

İlk Türk imalatı yarış otomobili Volkicar’lar ile şehir içinde düzenlenen ilk tek marka kupası olma özelliğine sahip V1 Challenge’ın dördüncü yarışı geçtiğimiz haftasonu Aydın şehir merkezinde gerçekleştirildi.

Trafiğe kapatılan Malazgirt Meydanı’nda düzenlenen yarışta, alanı dolduran seyirciler unutamayacakları bir yarış keyfi yaşarken, pisti çevreleyen evlerin balkonlarının da seyirciyle dolu olması dikkat çekti.

18 Eylül Pazar günü antrenmanlar ile başlayan ve ardından sıralama turları ile devam eden organizasyonda Burak Çukurova en iyi zamanı kaydetti. Saliselerle tamamlanan sıralama turlarında ikinciliği Dağhan Ünlüdoğan üçüncülüğü ise Can Tolon elde ederken, TV8 pilotu Ünal Şenbahar da dokuzuncu zamanı kaydetti.

Sıralama turlarının ardından Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından verilen startla eleme yarışları başladı. V1 Challenge Aydın ayağında yarışmacılar bu kez dörderli gruplar halinde 10 tur üzerinden yarıştılar. Her dörtlü grup yarışını ilk iki sırada tamamlayan pilotların bir üst gruba çıktığı eleme yarışları, nefes kesen mücadelere sahne oldu. Kaygan zemin ve zorlu virajların yarışın kaderini belirlerken, start sonrası ilk virajda spin atan Ünal Şenbahar, bir üst tura çıkma hakkını kaybetti ve elenen yarışmacılar arasında yer aldı.

Eleme yarışları sonunda Burak Çukurova, Dağhan Ünlüdoğan, Can Tolon ve Serhat Öztemir finalde yarışmaya hak kazanan pilotlar oldular. 10 turluk final yarışında kozlarını paylaşan pilotlar arasında Burak Çukurova birinciliği elde eden isim oldu.

Bu yarışın ardından, puan durumunda Burak Çukurova liderliğe yükselirken, Dağhan Ünlüdoğan ikinci ve Ali Başakıncı da dördüncü sırada yer aldı. TV8 pilotu Ünal Şenbahar, sekizincilik puanlarını hanesine yazdırarak 36 puanla dördüncü sıraya yükselerek serideki iddiasını sürdürdü.

V1 Challenge Puan Durumu

1. Burak Çukurova … 61
2. Dağhan Ünlüdoğan … 58
3. Ali Başakıncı … 39
4. Ünal Şenbahar … 36
5. Kadir Akça … 35
6. Serhat Öztemir … 35

Hiç yorum yok