Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

DÜNYANIN EN GENÇ FORMULA 1 ŞAMPİYONU PIRELLI’Li VETTEL OLDU

Pirelli, Spoon ve 130R isimli iki adet yüksek hızlı virajıyla ünlü Suzuka’ya İzmit’te “Şampiyonların Fabrikası”nda ürettiği yumuşak ve orta ...

Pirelli, Spoon ve 130R isimli iki adet yüksek hızlı virajıyla ünlü Suzuka’ya İzmit’te “Şampiyonların Fabrikası”nda ürettiği yumuşak ve orta P Zero ile çıktı.

Suzuka’da koşulan Janponya GP’sinde zafer McLaren-Mercedes pilotu Jenson Buton’ın olurken, ikinciliği Ferrari pilotu Fernando Alonso elde etti.

Suzuka’dan üçüncülükle ayrılan Reb Bull pilotu Sebastian Vettel ise 2011 Formula 1 Dünya Şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

Böylece Vettel, üst üste iki kez dünya şampiyonu olan dünyanın dokuzuncu pilotu olarak kayıtlara geçmiş oldu. Sezon, 14 – 16 Ekim tarihlerinde Kore GP’si ile devam edecek.

İzmit’te ürettiği altı farklı tipte F1 PZero ile Formula 1’e lastik sağlayan Pirelli, Suzuki’da koşulan Japonya GP’sine yumuşak ve orta lastiklerle çıktı. Özellikle 180 km/s hızla geçilen Spoon ve 210 km/s hızla geçilen 130R isimli iki adet yüksek hızlı virajıyla sol ön lastiğe uyguladığı 1.000 kg’lık baskı ile lastikler için önemli bir sınav niteliğini taşıyan Suzuka pistinde 53 tur üzerinde koşulan Japonya Grand Prix’sini kazanan isim McLaren-Mercedes pilotu Jenson Buton olurken, Ferrari pilotu Fernando Alonso ise Japonya’dan ikincilikle ayrıldı. 49. turda takımdan gelen “risk alma” talimatıyla ayağını gazdan çekerek üçüncülük kürsüsüyle Japonya GP’sini tamamlayan Red Bull pilotu böylece 2011 Formula 1 Dünya Şampiyonluğunu garantilemiş oldu. Elde ettiği bu sonuçla genç Alman pilot Sebastian Vettel üst üste ikinci kez dünya şampiyonu olan dokuzuncu pilot olarak tarihe geçti.

Suzuka’da üçüncü olarak 2011 Formula 1 Dünya Şampiyonluğunu ilan etmekle kalmayan Red Bull pilotu Sebastian Vettel aynı zamanda “Dünyanın en genç Formula 1 Şampiyonu” olarak da tarihe geçti. Pirelli P Zero ile şampiyon olan Alman pilot böylece Pirelli ile Formula 1 Dünya şampiyonu olan pilotlar kulübüne de katılmış oldu. 1950 yılında Giuseppe Farina, 1952 ile 1953’te Alberto Ascari ve 1951, 1954 ve 1957’de Juan Manuel Fangio’nun yer aldığı liste 2011 Sebastian Vettel ile tamamlanmış oldu.

Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembery “Öncelikle Formula 1’e dönmemizin ardından Pirelli ile ilk şampiyonluğa imza atan Sebastian Vettel’i tebrik ederim. Sezon başından beri adeta durdurulamayan bir tempo ile yarışan Vettel’in şampiyon olması hiç kimse için sürpriz olmadı. Ayrıca Japonya’daki zorlu mücadeledeki başarısı için Jenson Button’u kutlarım. Pilotlar kadar Pirelli P Zero için de mücadele dolu bir gün oldu. Tahmin ettiğimiz gibi takımlar iki veya üç pitstop stratejisiyle yarıştı. Pirelli P Zero, özellikle yüksek hızlarda geçilen iki adet uzun virajıyla sağ ön lastiğe aşırı yük bindiren Suzuka’da da üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdi” diyerek Vettel’i şampiyonluğu için tebrik etti ve Button’u da Suzuka zaferi için kutladı.

Sezonun bir sonraki yarışı 14 – 16 Ekim 2011 tarihlerinde koşulacak Kore GP’si ile devam edecek.

Hiç yorum yok