Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

PORSCHE TÜRKİYE ALMANYADAN DESTEK İSTEDİ

Türkiye’de ekimde 1.6 litrenin üstündeki araçların ÖTV oranlarının artırılmasıyla örneğin 250 bin Euro’ya satılan bir Porsche’nin fiyatı bir...

Türkiye’de ekimde 1.6 litrenin üstündeki araçların ÖTV oranlarının artırılmasıyla örneğin 250 bin Euro’ya satılan bir Porsche’nin fiyatı bir gecede 312 bin Euro’lara fırlayınca hayal kırıklığı yaşandı.

Çünkü Porsche’ye gerçekten sahip olmak isteyen 400 kişi 2011’de araçlarını satın aldılar. Porsche’nin hedefi bu yıl 450 rakamına ulaşmaktı ancak, vergi fiyatı yüzde 25 artırınca bu hedefi 30 adet aşağıya çekildi. Ancak gelecek yıl Porsche için pek de parlak görünmüyor.

Porsche Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy, Almanya’nın satış ve pazarlama konusunda destek olmaya karar vermesi halinde 2012’de 300 adedin üzerinde bir satış yapabileceklerini, desteğin gelmemesi halinde ise satışların yarı yarıya düşeceği; 300 adedi bile altında kalacaklarını ifade ediyor. Almanya’nın destek verip vermeyeceği kararı ise aralığın ikinci haftasında belli olacak. Gelecek yılın siparişleri de buna bağlı.

‘İKİ AYDA 15 ADET CARRERA SATILIR’
Yeni Carrera’nın Türkiye satış fiyatı çıplak 226 bin Euro olacak. Ancak Türkiye’deki Porsche kullanıcıları donanıma göre Carrera’ya 250-275, Carrera S’e ise 300-320 bin Euro ödeyecek. Markanın hedefi bu yıl bitene kadar 5’i Carrera S olmak üzere 15 yeni Carrera satmak. 2012 hedefi ise 30 rakamına ulaşmak. Gelecek yılın şubat ayından itibaren satışa sunulacak olan ve Los Angeles Auto Show’da dünya lansmanı gerçekleştirilen Panamera GTS’nin satış hedefi ise 2 adet olacak.

HIZLI VE GÜÇLÜ OLMASINA KARŞIN DAHA TASARRUFLU
Kırk yıldan bu yana başarıyla üretilen ve bu sürede dünya çapında 272 bin 811 adetlik, bir süper spor otomobil için rekor sayılacak satış rakamlarına ulaşan Porsche 911 yenilendi. Ama bu tip otomobillerin yenilenmesi, satın almış olanları ve satın almayı düşünenleri hep kaygılandırır. Porsche belki de bu tip kaygıları en fazla ciddiye alan marka. Çünkü yeni 911 de tıpkı öncekiler gibi gölgesinden tanınacak kadar klasik çizgilerle üretilmiş.

Yeni 911’in dünya basın test sürüşü ABD’de ve bu ülkede en fazla satıldığı eyalet olan California’da gerçekleştirildi. Her ne kadar kullananları pek fazla ilgilendirmese de, devletlerin çevre politikaları otomobil markalarını tüketim konusunda çözüme zorluyor. Yeni 911 de eskisinden daha hızlı ve güçlü hale geldiği halde yakıt tüketiminde eski kuşak bir orta sınıftan daha tutumlu. Test ettiğimiz 400 beygirlik Carrera S’in yol bilgisayarındaki ortalama 8.7 litrelik tüketim değeri, fabrika değerlerini bire bir yakalıyord

DAHA UZUN, DAHA GENİŞ, DAHA ALÇAK, ÇOK TUTUMLU
Porsche’nin 991 kod numarasıyla anılan yeni 911’i, şimdiki 997 koduyla anılandan 56 milimetre uzun, 65 milimetre geniş ve 11 milimetre daha yere yakın. Dingil mesafesi de 100 milimetre daha uzun. Yeni 911’de kapı üzerine monte edilen aynaların sağladığı efekt de katılınca otomobil daha geniş görünüyor. Yeni 911’in selefine göre 45 kilo daha hafif olduğunu da belirtelim.

Carrera S’te opsiyonel olarak sunulan Porsche dinamik şasi kontrolüyle (PDCC) zaten stabil bir otomobil olan Porsche’yi virajlı yollarda kullanmak adeta çocuk oyuncağı. Diğer farkı ise hem tüketim, hem de emsiyon değerlerinin yüzde 16 daha düşürülmüş olması. Bu, Porsche için oldukça büyük olarak kabul edilebilecek bir tasarruf.

TÜKETİMİ 100 KM'DE 9 LİTRENİN ALTINA DÜŞTÜ
Porsche Carrera S’e arkadan bakanlar, artık büyük harflerle PORSCHE yazılmış olduğunu hemen fark edeceklerdir. Buna karşın bir önceki mevcut 911’in arkasında sadece model ismi bulunuyordu. Yeni 911 Carrera’da 3.5 litrelik, 350 beygir gücünde bir Boxer motor olacak. Carrera S’te ise 3.8 litrelik Boxer motor 400 beygir gücünde olacak. Otomobilin arkasında bulunan sağda ve solda görülen çift egzoz çıkışı 400 beygiri ifade ediyor.HAKAN ÖZENEN- GAZETE HABERTURK

Hiç yorum yok