Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

FİAT PANDA 2 SİLİNDİRLİ MOTORUYLA YAZ AYLARINDA YOLLARA ÇIKACAK

FIAT'ın yaz aylarında Türkiye'de yollara çıkaracağı bir diğer yeni modeli ise A segmentindeki yeni temsilcisi Panda olacak. 800 mily...

FIAT'ın yaz aylarında Türkiye'de yollara çıkaracağı bir diğer yeni modeli ise A segmentindeki yeni temsilcisi Panda olacak.

800 milyon Euro'luk yatırımla üçüncü neslini geliştirdiği Panda, 2 silindirli benzinli motoruyla dikkat çekiyor.

'2011 Yılının Motoru' ödülünü de alan 0.9 litrelik 2 silindirli TwinAir motor, dizel motorun ekonomikliği ile benzinli motorun ataklığını bir arada sunmasıyla Panda'nın en büyük kozu olacak.

Panda, öncüsüne oranla büyüyen boyutları ve genişleyen iç mekanıyla farklılaşıyor. Genel anlamda aracın hatları bir önceki neslini hatırlatsa da, özellikle iç mekanda ve konsolda uygulanan detay tasarımlar aracın farklılığını ortaya koyuyor.

Panda'nın en büyük yeniliğini oluşturan TwinAir teknolojili benzinli motor ise turbo sayesinde 85 beygir güç üretebiliyor. İki silindirli 0.9 litre hacmindeki motor, 145 Nm torka ulaşırken, 100 kilometrede ortalama 4.2 litre yakıt tüketiyor. İki silindirli TwinAir motorun 69 beygirlik versiyonunun dışında, 1.3 litre 75 beygirlik dizel motor da güç seçenekleri arasında yer alacak.

Panda'nın bir diğer önemli yeniliği olan LSCM sistemi ise, Otomatik Acil Fren, BAS ve ESC sistemlerinin birlikte çalışmasıyla 30 km/s'e kadar olan hızlarda hızlarda çarpışmayı önlüyor.HÜRRİYET

Hiç yorum yok