Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MERCEDES TL YE GEÇTİ

Mercedes-Benz Türk, 1 Nisan’dan itibaren 250 milyon Euro’luk binek otomobil ithalatını Almanya’ya TL ödeyerek yapacak ve getirdiği otomobill...

Mercedes-Benz Türk, 1 Nisan’dan itibaren 250 milyon Euro’luk binek otomobil ithalatını Almanya’ya TL ödeyerek yapacak ve getirdiği otomobilleri Türkiye’de TL cinsinden satışa sunacak. Gerekçe ise “Türk Lirasının giderek güçleniyor” olması

Geçen yıl Türkiye’de 2.5 milyar liralık bir ciro yakalayan Mercedes-Benz Türk 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren bu cironun yaklaşık yüzde 10’una karşılık gelen 250 milyon Euro’luk binek aracı Almanya’dan Türk Lirası ile satın alacağını ve fiyatlarını yine bu tarihten itibaren Türk Lirası olarak ilan edip, müşterilerine TL ile satacağını açıkladı.

Bugüne kadar Türkiye’deki satışlarında ana şirket Daimler AG’nin Euro fiyat listelerini esas alan şirket, artık Almanya’daki merkezden Türk Lirası fiyatlı faturayla araç alacak ve yurtiçi pazarda TL karşılığı satacak.

TL GİDEREK GÜÇLENİYOR
Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, uygulamayı, “Türkiye ekonomisi ve buna bağlı olarak Türk Lirası giderek güçleniyor. Yeni TL simgesiyle sembolleşen bu gelişme, bundan böyle Mercedes-Benz otomobil fiyat listelerimize de yansıyacak” sözleriyle açıkladı.

2015 yılına yönelik stratejik büyüme hedefleri doğrultusunda Türkiye’deki Mercedes-Benz otomobil satışlarında A, B ve C serisi araçların payının belirgin bir şekilde artacağını vurgulayan Mercedes-Benz Türk Otomobil Pazarlama ve Satış Müdürü Şükrü Bekdikhan ise, “A, B ve C’nin hedef kitlesi öncelikli olarak TL kazanıyor. Bu nedenle ürünlerimizin, TL fiyatlı uygulamalara çok daha yakın olan bu müşteri grupları için daha da cazip hale geleceğini düşünüyoruz” dedi.

Bu yılın başından itibaren pazara sunduğu B Serisi’nden sonra, yılın son çeyreğinde satışı başlayacak olan yeni A Serisi’nin de devreye girmesiyle, Mercedes Türkiye’de 2015 yılında 20 bin adetlik bir yıllık satışa ulaşmayı hedefliyor. Şükrü Bekdikhan bugün toplam satışlar içinde en fazla yüzde 18 olan A ve B’nin payının 2015 yılında yüzde 65 seviyesine geleceğini bu hedefe ulaşmak için de TL’ye geçişin önemli bir katkısı olacağını dile getirdi.

HAFİF TİCARİ ARAÇLAR İÇİN DE ÇALIŞMA VAR
Binek otomobilde Euro’yu tamamen hayatlarından çıkardıklarını açıklayan Süer Sülün bu duruma alışmanın biraz zaman alacağını ancak Rusya ve Meksika gibi ülkelerde başarıyla yürüyen ülke para birimiyle araç satma işinin Türkiye’de kısa sürede başarıya ulaşacağına inandıklarını söyledi. Sülün bunun ardından hafif ticari araçlar için de bir çalışma başlatıldığını, hafif ticari araçların da Türk Lirası fiyatlandırmayla satılmasının düşünüldüğünü ifade etti.

"MERCEDES -BENZ TÜRK'ÜN CARİ AÇIĞA ETKİSİ KALMAMIŞTIR"
Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer 2.0 litre ve üstü araçların cari açığın ve döviz kaybının suçlusu olarak görüldüğünü ve bu yüzden Özel Tüketim Vergisi’nin yüzde 130’a çıkarıldığını hatırlatarak “Şunun altını çizerek söylüyorum, özellikle 2.0 litrenin üzerindeki araçlar cari açığın suçlusu ilan edilip ÖTV artışı da bir gecede geldiği için bizim cari açığa hiçbir katkımız kalmamıştır, hatta artık bizi yüzde yüz yerli bile sayabilirsiniz” dedi.

FİYATI TL OLUNCA 1 MİLYON’U AŞTI
Fiyatların TL olarak açıklanmasından sonra Mercedes SLS AMG’nin fiyatı 1 milyon 200 TL oldu. Markanın çok satan 1.6 litre motorlu Prime donanımlı C Serisi’nin fiyatı ise 101 bin 900 TL olarak açıklandı.

YENİ A SERİSİ ŞİMDİDEN TÜKENDİ
Yeni A Serisi’nin 2013 yılı üretimi bugünden satıldı ve bitti. Bunun üzerine yılda 100 bin adet üretilmesi planlanan aracın üretimini 140 bin adede çıkarma kararı alındı. Türkiye’ye başlangıçta manüel ve otomatik şanzımanlı 1.6 benzinli ve manüel şanzımanlı 1.6 litre dizel motorlarla getirilecek olan aracın fiyatının ise tıpkı B Serisi’nde olduğu gibi 73 bin TL civarından başlaması bekleniyor.

HEDEF 2013’TE 18 BİN, 2015’TE 20 BİN ARAÇ SATMAK
Süer Sülün, yeni A Serisi’nin satışı başlamadığı halde büyük beğeni topladığını ifade ederek, aracın 2013 yılı üretiminin tamamının bugünden satıldığını, Türkiye’de yeterli araç alabilmeleri halinde sadece A Serisi’nden yılda 5 bin adet satmayı planladıklarını söyledi. Sülün A Serisi’nin devreye girmesiyle 2013 yılı satışlarının 18 bin, 2015 yılında ise 20 bin adedi geçmesini beklediklerini sözlerine ekledi.GAZETE HABERTÜRK / HAKAN ÖZENEN

Hiç yorum yok