Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MAZDA VE FİAT BİRLİKTE ROADSTER GELİŞTİRECEK

Şirketler, Mazda ve Alfa Romeo markaları için yeni nesil Mazda MX-5’in arka tekerlekten itişili mimarisini temel alan yeni bir roadsterin g...

Şirketler, Mazda ve Alfa Romeo markaları için yeni nesil Mazda MX-5’in arka tekerlekten itişili mimarisini temel alan yeni bir roadsterin geliştirilmesi ve üretilmesi için işbirliği yaptı. 

İki şirket yaptıkları ortak açıklamada “ikonik, markaya özgü, ayrı stilleri olan, arka tekerlekten itiş ve hafif, iki farklı roadster (iki kişilik üstü açılır otomobil) geliştireceklerini” söyledi. Mazda ve Alfa Romeo varyantlarının her biri markaya özgü özel motorlara sahip olacak. 

Her iki otomobil de Japonya’nın Hiroshima şehrindeki Mazda fabrikasında üretilecek. Mazda üretim tarihini açıklamadı, ama üretime 2014’te başlaması bekleniyor. Alfa Romeo ise üretime 2015’te başlamayı planladığını söyledi. 

Mazda başkanı Takashi Yamanouchi, “Teknoloji ve ürün geliştirme ittifakları kurmak Mazda’nın kurumsal hedeflerinden biridir ve Fiat ile beraber yaptığımız bu açıklama o yönde atılmış önemli bir ilk adım” dedi. 

Fiat CEO’su Sergio Marchionne de şöyle dedi: “Bu anlaşma Alfa Romeo’da bağlılığımızı ve onu büyütüp gerçek anlamda küresel bir markaya dönüştürme yönündeki kararlılığımızı açıkça ortaya koyuyor. Mazda ile ortaklık kurarak kompakt arka tekerlekten itiş araç mimarilerinin kabul edilmiş lideriyle işbirliği yapacak ve Alfa Romeo geleneğine sadık, heyecan verici ve stilize bir roadster piyasaya süreceğiz.”ntvmsnbc