Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

ARACANIZDA YAKITTAN NASIL TASARRUF EDERSİNİZ

"Yeşil Performans" teknolojisi, yakıt tasarrufu ve çevre etkisinin azaltılması anlamına gelmektedir. Fakat, sizin sürüş alışkanlık...

"Yeşil Performans" teknolojisi, yakıt tasarrufu ve çevre etkisinin azaltılması anlamına gelmektedir. Fakat, sizin sürüş alışkanlıklarınızın bu kriterler üzerinde büyük etkisi bulunmakta. 

Aşağıda pirelli Cinturato serisinin sağladığı avantajlardan nasıl en fazla verimi alıp tasarruf sağlayabileceğiniz konusunda bazı öneriler yer almaktadır. 

1) Lastik havaları, özellikle uzun seyahatlerden önce olmak üzere, düzenli olarak kontrol edilmelidir. Uygun hava basıncı ile kullanılmayan lastikler daha fazla dönme direnci yaratır ve aracınız daha fazla yakıt tüketir. 

2) Aracınızı ne kadar hızlı kullanırsanız aerodinamik direnç de o kadar artar. Sonuç olarak da yakıt tüketimi yükselir. 

3) Çabuk hızlanma ve ani frenlemeden kaçınarak daha "sakin" bir sürüş stilini benimseyin. 

4) Bir üst vitese mümkün olduğunca çabuk geçin. 

5) Motoru düşük viteste uzun sure kullanmayın. 

6) Araç klimasını dikkatli kullanın ve eğer gereksizse tüm elektrikle çalışan cihazları kapatın, örn; arka cam rezistansı. 

7) Eğer kullanılmıyorsa, bagaj ve bisiklet taşıyıcısı gibi aksesuarları çıkartın. Bu aksesuarlar aracın aerodinamik performansına negatif etki ettiğinden yakıt tüketimini artırır. 

8) Aracı fazla yüklemeyin ve bagajdaki gereksiz eşyalarınızı boşaltın. 

9) Hareket etmeye hazır olmadan motoru çalıştırmayın. 

10) En son ne zaman aracınızın rot ayarlarını kontrol ettirdiniz? 

Lastik bayisi tarafından düzenli olarak yapılan kontrol, yakıt tasarrufunun önemli faktörlerinden biri olan düzgün çalışmayı garanti eder. 

Pirelli Cinturato Ailesinin Geçmişi 1950'li yıllarda Pirelli tarafından geliştirilen Cinturato lastikleri , 1950-1957 yılları arasında 5 kez Formula 1 dünya şampiyonu olan Arjantinli pilot Juan Manuel Fangio tarafından Türkçe'de olağanüstü anlamına gelen "Extraordinaty" olarak nitelendirildi. Arjantinli şampiyon, o yılların geleneksel çapraz katlı lastikleri ile kimsenin aklına bile gelmeyecek bir şekilde, lastiğin sürüş hassasiyetine hayran kalmıştı. 

Çapraz katlı lastiklerden daha rijit bir yapıya sahip olan Cinturato, karkasın etrafını kuşak (İtalyanca'da Cintura) şeklinde saran radial yapıya sahip ile lastik olarak geliştirilmiştir. Sonuç, belirgin şekilde sportif ve tarihin seyrini değiştiren bir ürün. 

Daha sonra, ilk Cinturato dizaynında kullanılan tekstil yapının yerini, ürüne daha da rijit bir yapı kazandıran ve ürünü daha sportif hale getiren metal kord teli aldı. 

Yıllar içinde Cinturato için geliştirilen bu kontrüksiyon, Endüstriyel araç ve tarım alanında kullanılan Traktör lastiklerine de uygulandı. 1968 yılına gelindiğinde, Cinturato dünyanın 137 ülkesine ithal ediliyor ya da üretiliyordu. 

Aynı tarihlerde, Cinturato lastikleri takılmış Fiat 124 Sport ve daha sonra da Fulvia HF 1600 ile, Sandro Munari ve Daniele Mannucci her türlü yol koşulunda tüm dünyada yol aldılar. 

O günden bugüne süregelen teknolojik avantajların sonucu olarak, Cinturato'nun hikayesi bugün " Yeşil Performans" felsefesi başlığı altında devam ediyor. 

Yeni çevreye duyarlı hammadde kullanımı ve yüksek aromatik yağlardan arındırılmış karışım, lastiğin üretim sürecinden başlayarak kullanım ömrünün sonuna kadar, sürüş konforu, dönüş esnasında kontrol ve performans kriterlerinden ödün vermeden, çevreye olan etkiyi minimuma indiriyor.