Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

113. PARİS AUTO SHOW DA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK YENİ MODELLER

SON 17 yılın en kötü ekonomik dönemini yaşayan Avrupa’da, 2012 yılındaki en büyük fuarı yarın Paris’te kapılarını açıyor.  Bu yıl 113...

SON 17 yılın en kötü ekonomik dönemini yaşayan Avrupa’da, 2012 yılındaki en büyük fuarı yarın Paris’te kapılarını açıyor. 

Bu yıl 113’üncüsü düzenlenen Paris Otomobil Fuarı, yılın ilk 8 ayında yüzde 6.6 oranında daralan Avrupa otomobil pazarına hem moral hem ivme kazandırması bekleniyor. 

 2010 yılında 1 milyon 265 bin kişi tarafından ziyaret edilen fuarda, bu yıl 120’nin üzerinde yeni modelin dünya lansmanının gerçekleşecek olması nedeniyle ziyaretçi sayısının 1.5 milyona ulaşması bekleniyor. 

 27-28 Eylül tarihleri arasında 130 ülkeden gelecek 13 bin basın mensubu için kapılarını açacak olan fuar, 29 Eylül - 14 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Euro Bölgesi’nde yaşanan ekonomik krizle birlikte, satışları düşen Avrupalı üreticilerin en yeni modellerini sergileyecekleri fuarın temasını yine elektrikli ve çevreci otomobiller oluşturacak. 

Frankfurt Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak gerçekleştirilen fuarda elektrikli araçlar için ayrılmış 11 bin metrekarelik alanda ziyaretçiler merak ettikleri otomobili test edebilecek. 

Fuarda ilk kez görücüye çıkacak modeller arasında  
Range Rover, Renault Clio, Audi A3, Ford Mondeo, Honda CR-V, Hyundai SantaFe, Opel Adam, Peugeot 301, Volkswagen Golf, Toyota Auris ve Auris Verso tanıtılacak..

Fuarda sergilenecek yeni modeller arasında üretimi Türkiye’de gerçekleştirilen pek çok önemli model yer alıyor. 
Renault’un Bursa’daki fabrikasında üretimi gerçekleştirilen Clio ve Clio’nun sportif versiyonu GT ile station versiyonu Grand Tour fuarda ilk kez görücüye çıkacak. 

Ayrıca makyajlı Fluence de Paris’te sergilenecek. Ford’un üretimini Gölcük’te gerçekleştireceği yeni küçük ticarisi Transit Courier de Paris’te otomobil severlerle buluşacak. 

Diğer taraftan Toyota’nın Adapazarı’nda ürettiği Verso’da baştan aşağı yenilenerek ilk kez Paris’te sergilenecek. .Aslan Batur/HÜRRİYET