Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

OTOMOBİL FİYATLARI EYLÜL SONUNA KADAR SABİTLENDİ

Otomobilde beklenen ÖTV zammı gerçek oldu. Motorlu taşıtlardan 1600 cc motor silindir hacmini aşmayanlardan alınan ÖTV miktarı yüzde 37'...

Otomobilde beklenen ÖTV zammı gerçek oldu. Motorlu taşıtlardan 1600 cc motor silindir hacmini aşmayanlardan alınan ÖTV miktarı yüzde 37'den yüzde 40'a çıkarıldı. 



ÖTV'de yapılan 3 puanlık artış ortalama satış fiyatları 30 bin TL'den başlayan 1600 cc motor hacmini aşmayan otomobillere yaklaşık bin 100- bin 300 TL zam olarak yansıyacak. 

Ancak, yılın son çeyreğine satışların artacağı beklentisiyle yüksek stoklarla giren otomotiv firmaları, ÖTV artışını düzenleyeceği kampanyalarla satış fiyatlarına yansıtmama kararı aldı. 

Hemen hemen tüm markalarda fiyatlar eylül sonuna kadar sabitlendi. 
 
Nissan
Nissan’ın Micra, Note, Juke, Qashqai ve Qashqai+2 gibi 1600cc’nin altındaki motora sahip modellerindeki ÖTV artışının getirdiği fiyat farkı 3 Ekim 2012 tarihine kadar otomobil severlere yansıtılmayacak. 

29 bin 76 TL’den başlayan fiyatlara ve yüzde 0 faizden başlayan kredi seçeneklerine sahip Nissan modelleri tutkunlarını bayilerde bekliyor. 

Suzuki
Suzuki’nin, 1600 cc’ye kadar olan tüm modellerindeki yüzde 3’lük ÖTV artışı farkı 1 Ekim tarihine kadar firma tarafından karşılanıyor.

Toyota
motor silindir hacmi 1600 cc'ye kadar olan araçlara yönelik olarak yüzde 40'a yükseltilen ÖTV artışını eylül sonuna kadar fiyatlarına yansıtmama kararı aldı. 
Marka 3 puanlık ÖTV artışından etkilenecek olan modelleri için ay sonuna kadar sabit fiyat garantisi veriyor. 

Ford
Ford satın almak isteyenler 1600 cc altı motora sahip araçlara gelen ÖTV zammını ödemeyecek. 
Ford, müşterilerinin ÖTV zammından etkilenmemesi için eylül ayı sonuna kadar artıştan kaynaklanan fiyat farkını karşılıyor. 

Volvo
ÖTV artışı ile oluşan fiyat farkını karşılama kararı aldı. 

Alfa Romeo
Alfa Romeo da, ÖTV zammını müşterilerine kadar yansıtmayacak. Fiat, eylül sonuna kadar yüzde 3'lük ÖTV artışını kendi karşılayacak. 

Peugeot
Peugeot tarafından sunulan koşullar eylül sonuna kadar aynen geçerli. ÖTV zammı farkını Peugeot karşılıyor. 

Dacia
eylülde ÖTV farkını müşterilerine yansıtmıyor. Tüm Dacia modellerinde geçerli olan kampanyanın yanısıra eylül ayında Duster modeline uygulanan özel kampanya da devam ediyor. 

Renault
eylül ayı sonuna kadar ÖTV farkını karşılıyor. Fluence, tüm Megane ailesi (Megane HB, Megane Sport Tourer, Megane Coupe), Scenic ve Grand Scenic modellerinde yüzde 3 ÖTV farkı müşteriye yansıtılmıyor. 

Hyundai
eylül ayı sonuna kadar mevcut fiyatlarını devam ettirirken, vergi artışını kendi karşılıyor. 

Subaru
1600 cc altı otomobillerde meydana gelen ÖTV artışından doğan fiyat farkını fiyatlarına yansıtmama kararı aldı. 

Volkswagen 
Binek Araç, mevcut kampanyalarına ekim sonuna kadar devam ediyor. Ekim sonuna kadar mevcut fiyatlarda değişiklik bulunmuyor.sabah