Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TOYOTA TÜRKİYE 12 BİN OTOMOBİL GERİ ÇAĞRILACAK

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerilerinden Japon Toyota Motor, hibrid sistem elektrikli su pompası ve direksiyon şaftındaki sorunlar...

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerilerinden Japon Toyota Motor, hibrid sistem elektrikli su pompası ve direksiyon şaftındaki sorunları nedeniyle dünya genelinde 2.7 milyon aracını geri çağırıyor. 

Bu, şirketin iki ay içindeki ikinci geri çağırma operasyonu olacak. Toyota ekim ayında da otomatik cam düğmelerindeki sorun nedeniyle dünya çapında 7.4 milyon aracını geri çağırmıştı. Geri çağrılan otomobiller için Corolla ve Camry modelleri de bulunuyordu. 

9 MODELİ ÇAĞIRIYOR 
Japon dev bu kez aralarında ikinci versiyon Prius, Avensis ve Corolla'nın da bulunduğu 9 model için çağrıda bulunuyor. Toyota, Japonya'da 1.52 milyon adet Prius modeli aracını geri çağırırken, aynı modelden ABD'de 670 bin adet aracı geri çağıracak. 

Toyota ayrıca, İngiltere'de Avensis, Corolla ve Prius modeli toplam 75 aracı geri çağıracak. Kadana'da 14 bin, Avrupa'da ise 496 bin araç geri çağrılacak. Prius modelindeki sorunun 50 dakikada giderildiği açıklandı. 

TÜRKİYE'DE 12 BİN OTOMOBİL GERİ ÇAĞRILACAK Karardan etkilenecek ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. 2002-2008 arasında üretilen 12 bin 65 Avensis modeli yaklaşık 1 saat sürecek ücretsiz bakım için yetkili servislere davet edilecek.HABERTURK