Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HGS’Sİ OLANA CEZA YOK

PTT Genel Müdürü Osman Tural, “HGS etiketiniz varsa, nereden nasıl geçerseniz geçin, oradaki cihazlar okusa da okumasa da sizin herhangi bi...

PTT Genel Müdürü Osman Tural, “HGS etiketiniz varsa, nereden nasıl geçerseniz geçin, oradaki cihazlar okusa da okumasa da sizin herhangi bir şekilde cezai müeyyideye tabi olmanız mümkün değil” dedi. 

HGS ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Tural, köprü ve otoyollarda 166 giriş, 217 çıkış olmak üzere 383 HGS gişesinin kurulduğunu söyledi. 

Tural, 17 Eylül 2012 tarihinden bugüne kadar satılan HGS etiket sayısının 2 milyonu geçtiğini kaydetti. 

HGS kartlarına 5 aracın plakasının tanımlanması için hazırlanan yazılımın tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Tural, birden fazla aracı olanların tek kartla geçiş yapabileceğini vurguladı. HGS ve OGS’ye ortak gişe talebi HGS ve OGS gişelerinin ayrı olması köprülerde trafiği felç ediyor. 

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, gişelerin kaldırılacağını açıklamıştı. Her gün trafik çilesi çeken vatandaşlar, gişe bariyerlerinin kaldırılacağı güne kadar OGS ve HGS gişelerinin ortak kullanılmasını, her aracın her gişeden geçebilmesine imkan tanınmasını talep ediyor. 
Vatandaşların diğer talebi de köprüdeki şerit sayısı kadar gişenin kullanılması.milliyet