Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

FİAT DOBLO 2021'E KADAR ÜRETİLECEK

Tofaş Yönetim Kurulu, Bursa’da üretilen Doblo’nun 2014’ün ikinci yarısından itibaren Kuzey Amerika ve Kanada'da satılacağını açıkladı. ...

Tofaş Yönetim Kurulu, Bursa’da üretilen Doblo’nun 2014’ün ikinci yarısından itibaren Kuzey Amerika ve Kanada'da satılacağını açıkladı. 

2021 sonuna kadar 175 bin Doblo ihraç edilecek. Projeyle birlikte Doblo yenilenecek ve ömrü 2018’den 2021’e uzayacak Tofaş, Türk otomotiv sektöründe önemli bir ihracat hamlesine daha imza atmaya hazırlanıyor. 

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen Fiat Doblo, 268 milyon Euro’luk ek yatırımla, hem Amerika pazarına uyarlanarak Kuzey Amerika ve Kanada’ya ihraç edilecek, hem de mevcut Doblo modeli Türkiye ve diğer pazarlar için yenilenecek. 

Tofaş’ın, 2014’ün ikinci yarısında üretimine başlamayı planladığı Doblo Amerika projesi kapsamında, 2014-2021 yılları arasında, yaklaşık 175 bin aracın ihraç edilmesi öngörülüyor. 

Projeyle birlikte, 20132015 yılları arasında tamamlanması hedeflenen yatırımla, Doblo’nun yenileme çalışmaları da gerçekleştirilecek. Bu sayede Doblo’nun ömrü, 2018’den 2021’e kadar uzatılmış olacak. Tofaş CEO’su Kamil Başaran, “2015’e kadarki yeni projeler için önemli altyapı çalışmaları gerçekleştirdik. 

Bu yeni projelerin başında, fikri ve sınai mülkiyet hakları Tofaş’a ait olan Doblo’nun güncellenmesi ve Amerika’ya ihracatı yer alıyordu. Teknik süreci tamamladık ve yönetim kurulundan, Doblo Amerika ile mevcut Doblo modelinin yenilenmesiyle ilgili yatırım projesinin onayını aldık” dedi. 

ABD pazarının gerektirdiği teknik süreci geçen Bursalı Doblo, 2014 yılından itibaren Kuzey Amerika pazarında da satılmaya başlanacak.HABERTURK