Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

LÜKS OTODA FİYAT İNSE BİLE VERGİSİ İNMEYECEK

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’nın gündeme getirdiği gayri resmi ithalatçıların lüks araçlarda gerçekleştirdiği verg...

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’nın gündeme getirdiği gayri resmi ithalatçıların lüks araçlarda gerçekleştirdiği vergi vurgununa tedbir geliyor. 

Maliye bir yandan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın verileriyle çapraz kontrole hazırlanırken, bir yandan da satış fiyatında indirim yapmış gibi gösterilerek gerçekleştirilen vergi kaçağını önlemek amacıyla yasal düzenlemeye gidiyor. 

Araç fiyatında yapılacak indirim sonrası dikkate alınacak ÖTV tutarı, imalatçının satış fiyatından daha düşük olamayacak. Eğer araç ithal ediliyorsa KDV matrahından daha düşük bir ÖTV ödenmesi gündeme gelecek. 

Konuyla ilgili düzenleme, AK Parti milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığına sunulan alkollü içkilere ilişkin hükümler de içeren torba kanun teklifiyle gerçekleştirilecek. 

Yasada yapılacak değişiklikle araç fiyatında yüzde 10’a kadar yapılabilecek indirimler sonrası kalan tutar, malın imalatçısının satış bedelinden veya ithalatta hesaplanan katma değer vergisi matrahından düşük olamayacak.HABERTURK