Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

ASTON MARTİN V12 VANTAGE S

Aston Martin'in yüksek performanslı model ailesi V12 Vantage'a yeni bir üst versiyon geliyor. Kompakt boyutlarına rağmen kaputunun...

Aston Martin'in yüksek performanslı model ailesi V12 Vantage'a yeni bir üst versiyon geliyor. Kompakt boyutlarına rağmen kaputunun altında dev bir V12 ünite barındıran Vantage, artık S versiyonuna kavuştu. 


517 beygirlik gücüyle zaten fazlasıyla güçlü olan araç, yüzde 10'un üzerinde güç artışıyla adeta doping aldı. En hızlı ikinci Aston Yeni V12 Vantage S, markanın One-77 isimli süper spor otomobilinden sonraki en performanslı Aston Martin modeli olacak. 

Araçta görev yapan el yapımı 6 litrelik ünite, S versiyonunda tam 573 beygir güç üretiyor. Tork ise 570 nm'den 620 nm'ye çıkarılmış. Motor, 1000 devirde bile 510 nm tork üretebiliyor. 

Standart modelde 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen motor, S versiyonunda markanın Sportshift 3 isimli otomatikleştirilmiş manuel şanzımanıyla sunuluyor. 

Yeni şanzımanın, manuele oranla 25 kilogram daha hafif olduğunu açıklanıyor. Saatte 330 kilometre hız Motorda elde edilen 56 beygirlik güç artışı, aracın maksimum süratini saatte 305 kilometreden 330 kilometreye çıkarıyor. 

Alcantara kaplı iç mekanda karbon fiber spor koltuklar da hafifliğe katkı sağlıyor. Deri bölgeler içinse 2 farklı seçenek mevcut olacak. Ayrıca karbon fiber iç döşeme paketi ve siyah pedallar da aracın farklılıkları arasında. GÖKHAN KARA/ BUGÜN GAZETESİ