Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MAZDA TÜRKİYE ÇIKIŞ YAKALAMAK İÇİN YENİ MOTORLARI BEKLİYOR

Geçen yıl Türkiye’de bin adedin üzerinde satış gerçekleştiren ve bu yıl da benzer rakamları hedefleyen Mazda, asıl çıkışını küçük hacimli m...

Geçen yıl Türkiye’de bin adedin üzerinde satış gerçekleştiren ve bu yıl da benzer rakamları hedefleyen Mazda, asıl çıkışını küçük hacimli motorlarla yapmayı bekliyor. 


Yeni motor seçenekleriyle asıl çıkışını 2015’te yapmayı planlayan Mazda, “eski formu”nu kazanacak. 

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, küçük hacimli dizel motor ve otomatik şanzıman seçeneği olmadan, satışları artırmanın mümkün görünmediğini anlatırken, bunun, markanın genel merkezi tarafından da bilindiğini kaydetti. 

Yaptıkları görüşmelerde, bu konuları sıkça gündeme getirdiklerini ve Mazda’nın da hummalı bir çalışma sergilediğini anlatan Yurdakul, “2015’te otomatik şanzımanlı 1.5 lt dizel Skyactive motor geliyor. 

Bu motor Mazda2’den Mazda3’e, hatta Mazda6’ye kadar bir çok modelde olacak. İşte o zaman kendimizi göstereceğiz” dedi. Alternatif marka olacak 

Bu yeni motor seçenekleri sayesinde Mazda’nın, 1990’lı yıllarda Türkiye’deki başarılı günlerine geri dönmeyi hedeflediğini ifade eden Yurdakul, 2015’te 5 bin, 2017’de ise 10 bin adetlik satış öngörüyoruz” ifadesini kullandı. Mazda’nın lüks otomobil sınıfında alternatif bir marka olmayı planladığını da vurgulayan Yurdakul, şunları söyledi: 

“Biz satışlarımı fiyat düşürerek artırmak istemiyoruz. Lüks markalara alternatif olmak istiyoruz. Yani o markaları alamayanların ilk tercihi olmak istiyoruz. Toplamda 1.5 milyon adet araç üreten bir markayız. Fiyat kırarak çok satmak gibi bir stratejimiz yok. 

Zaten fiyatlarımız da son 3 yılda yüzde 20’ye yakın arttı.” İddialı Mazda6, yerini aldı Model yelpazesini yenilemeye ve genişletmeye başlayan Japon üreticinin, CX-5’ten sonra ikinci yeniliği olan Mazda6, 117 bin TL’lik fiyatla Türkiye’de satışa çıktı. 

2.0 lt SKYACTIV-G benzinli motor ve 6 ileri otomatik şanzımanla gelen Mazda6 Sedan, 165 HP güce sahip. Yeni Mazda6, bu motor ve şanzımanla fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 5.9 lt yakıt tüketiyor. 

Mazda’nın “i-Activesense” teknolojisiyle donatılan yeni Mazda6, Şerit Takip sistemi, Akıllı Şehir Fren Desteği, arkadan gelen araçla mesafeyi kontrol eden Arka Trafik Uyarı sistemi gibi unsurlara sahip. OTOKOLİK/Levent Köprülü