Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

RENAULT MEGANE COUPE YENİ DİZEL MOTORUYLA SATIŞTA

Renault'nun sporcu modeli Megane Coupe, yeni dizel motoruyla güç ve tasarrufu bir araya getiriyor.  130 beygirlik ünite, perform...

Renault'nun sporcu modeli Megane Coupe, yeni dizel motoruyla güç ve tasarrufu bir araya getiriyor. 


130 beygirlik ünite, performans olarak dikkat çekerken 4 litrelik ortalama tüketimiyle de öne çıkıyor 

Yüksek petrol fiyatları ve vergisel düzenlemeler, markaları küçük hacimli motorlara yönlendiriyor. Türkiye gibi benzinin pahalı olduğu pazarlar ise dizelden vazgeçmiyor. 
Durum böyle olunca, güçten çok tasarruf ön plana çıkıyor. Rekabette bir adım öne çıkmak isteyenlerse var güçleriyle yeni üniteler üzerinde çalışmalar yapıyor. 

Bu markalardan bir olan Renault, yeni dizel motoruyla büyük hacimli bir motorun güç ve tork değerlerine ulaşmayı başardı. Bu hafta konuğumuz olan markanın sportif modeli Megane Coupe, güç ve tasarruf dengesini sağlamayı başarıyor. 

Markanın kısa bir süre önce makyajladığı Megane ailesi, LED gündüz farları ve GT-Line isimli donanım paketiyle öne çıkıyor. GT-Line donanımında koyu metal renkli kapı kolları ve aynalar, bumerang tipi LED farlar, 17 inçlik Celsium isimli koya metal jantlar sunuluyor ve araç standart modelden oldukça farklı hale geliyor. 

İç tasarımda ise spor koltuklar, spor gösterge paneli, spor direksiyon ve kokpiti kırmızı dikişler donanıma özel detaylar arasında. Özellikli iç tasarımın oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. 

Şasi Renault Sport imzalı Tıpkı 5 kapılı Megane gibi Türkiye'de üretilen sportif model, yeni motorla çok daha performanslı hale getirilmiş. 1.6 litrelik yeni ünite, 130 beygir güç ve 320 nm tork üretiyor. 

Sadece 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen ünite, alt devirlerden itibaren oldukça canlı. 1320 kilogram ağırlığındaki araç bu sayede 0'dan 100 km/s sürate 9.8 saniyede ulaşıyor. Saatte 200 kilometrelik hıza kadar istekle ivmelenebilen araç, başarılı frenlere ve yüksek yol tutuş kabiliyetine sahip. 

Bunun en önemli nedeni GT-Line'a özel Renault Sport imzalı spor şasi. Menzil 1500 kilometre Güçlü motor, akaryakıt istasyonunda da yüzleri güldürecek potansiyele sahip. Fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 4 litre olan araç, 60 litrelik deposuyla 1500 kilometrelik menzil vadediyor. 

Bizim denemelerimizde ulaştığımız 5.1 litrelik tüketim de potansiyeli kanıtlıyor. 1.6 litrelik dizelde Start/Stop sistemi de standart olarak sunuluyor. 57 bin liradan başlıyor Renault Megane Coupe, 1.5 litrelik dizel motorla 57 bin 100 liradan başlayan fiyatlarla sunuluyor. 

EDC isimli çift kavramalı otomatik vitesli 1.5 litre dizel 62 bin 500, GT-Line ise 60 bin liradan satılıyor. Bize konuk olan 1.6 litrelik dizelin sadece GT-Line donanımıyla satılıyor ve fiyatı da 65 bin 450 lira olarak belirlenmiş. 

Son derece zengin bir donanımla satılan araçta ayrıca geri görüş kamerası, navigasyon, Arkamsy radyo/mp3 çalar ve şerit kontrol sisteminin yer aldığı Teknoloji Paketi opsiyonel olarak alınabiliyor.GÖKHAN KARA/BUGÜN GAZETESİ