Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SKODA CİTİGO SATIŞA SUNULDU

Skoda'nın A sınıfındaki oyuncusu Citigo, küçük boyutlarıyla şehir içinde trafik derdini azaltıyor. Araçta kullanılan 1 litrelik 3 silin...

Skoda'nın A sınıfındaki oyuncusu Citigo, küçük boyutlarıyla şehir içinde trafik derdini azaltıyor. Araçta kullanılan 1 litrelik 3 silindirli motor sayesinde bir kilometreyi 20 kuruşa kat etmek mümkün. 


Artan gelir düzeyi ve şehirleşme, yaşam kalitesini artırsa da trafik denilen çok büyük bir sorunu ortaya çıkarıyor. Ara sokaklara kadar yayılan trafiğin en büyük çözümü daha küçük otomobilleri tercih etmekten geçiyor. 

Pek çok markanın ürün geliştirdiği bu sınıf, ağır ama emin adımlarla büyümesini sürdürüyor. Uzunluğu 4 metreyi geçmeyen, küçük motorlarıyla yakıt tüketiminde de sürücüsünü üzmeyen A sınıfı otomobiller, ilk 4 aylık dönemde 536 adetlik satışa ulaştı. 

Bu sınıfın en çok satan araçlarından olan Skoda Citigo ise, 3 silindirli tasarruflu motoru ve otomatik şanzımanının avantajını iyi kullanarak 122 adetlik satışa ulaştı. Eğik ön cam geniş hissettiriyor VW Grubu'nun en yeni üçüzlerinden olan Citigo, Seat ve VW'nin bu araçları Türkiye'ye getirmeye yanaşmaması üzerine önemli bir avantaj elde etti. 

Sade fakat şirin bir tasarıma sahip olan Citigo, sadece 3,56 metrelik uzunluğu ve 1,65 metrelik genişliğine rağmen segmentinin sınırlarını zorlayan bir büyüklüğe sahip. Özellikle 1,48 metrelik yükseklik iç mekandaki ferahlığa önemli bir katkı sağlıyor. Aracın içi de tıpkı dış tasarımı gibi oldukça sade. 

Spor ön koltuklara oturulduğunda çok daha büyük bir otomobildeymiş hissi ortaya çıkıyor. Eğik ön cam ve yüksek tavan iç mekanda beklentilerin çok üzerinde bir genişlik ortaya çıkarmış. Tam aksine arka koltukta oturacak kişilerin uzun yolculukları pek seveceğini düşünmüyoruz. 

Tıpkı arka camların kelebek olması gibi sağ otomatik cam kumandasının sürücü kapısından kontrol edilemiyor oluşu oldukça garip. Sert plastikle kaplı konsolda ergonomi sorunsuz. Sadece 60 beygir gücünde Skoda Citigo, Türkiye'de 1 litrelik benzinli motorla satışa sunuluyor. 

3 silindirli ünite yeteri kadar sarsıntısız çalışıyor. 60 beygir güç ve 95 nm tork üreten araç, bize 5 ileri ASG şanzımanla konuk oldu. Yarı otomatik şanzıman sebebiyle araç 0'dan 100 km/s sürate 15,3 saniyede ulaşıyor. Maksimum hızsa saatte 160 kilometre. Kullanım esnasında kağıt üzerindekinden çok daha atak olan motor, şehiriçinde beklentileri rahatlıkla karşılıyor. 

Otomatik şanzımansa ilk iki vitesin dışında oldukça sarsıntısız geçişlere sahip. Ortalama tüketim 4.4 litre Tekerleklerin aracın en uç noktalarına yerleştirilmesi, yol tutuş yeteneğini artırmış. Yeterince dengeli olabilen araç, zorlandığında üst donanımda sunulan ESC'nin varlığını hatırlatıyor. 

Motorun asıl hüneri akaryakıt istasyonunda anlaşılıyor. Fabrika verilerine göre ortalama tüketim 4.4 litre. Bu da aracın 1 kilometrelik mesafeyi 20,7 kuruşa kat ettiğini gösteriyor. Bizim kullanımımızda da 4.9 litrelik ortalamayı yakalayan motorun tasarruf potansiyeli oldukça yüksek. 

Öndeki araca çarpmayı engelliyor Türkiye'de Ambition ve Elegance isimli iki donanımla satılan aracın başlangıç fiyatı 27 bin 390 lira. Bize konuk olan otomatik şanzımanlı Elegance ise 31 bin 390 liralık etikete sahip. 

Bu donanım seviyesinde ABS, ASR, ESC, hillholder, deri direksiyon, ön ve yan hava yastıkları, klima, 14 inç alaşım jantlar ve City Safe yer alıyor. City Safe isimli donanım, şehir içinde kaza yapmayı engellemeye çalışıyor. 

Sistem, saatte 30 kilometre sürate kadar öndeki araca hızla yaklaşıldığında ve arada 10 metreden az mesafe kaldığında otomatik olarak fren yapabiliyor.BUGÜN