Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

VOLVO V40

Volvo, yeni modeli V40 ile, sporcu kimliğini öne çıkarıyor. S40'ın yerini alan model, dinamik sürüş özellikleri, atletik tasarımı ve gü...

Volvo, yeni modeli V40 ile, sporcu kimliğini öne çıkarıyor. S40'ın yerini alan model, dinamik sürüş özellikleri, atletik tasarımı ve güçlü motoruyla tasarruf ve performansı birleştirme iddiasında İsveçli lüks otomobil üreticisi Volvo, sön dönemdeki model atağını V40 ile sürdürüyor. 

Markanın önceki baz modeli olan S40'ın yerini alan yeni araç, atletik yapısı, keyifli sürüş özellikleri ve güçlü motor seçenekleriyle dikkat çekiyor. 

Baz modelini ağırbaşlı bir sedandan sportif bir hatchback'e (HB) dönüştüren marka, güvenlik donanımlarıyla premium rakiplerinden ayrılmayı başarıyor. 

Bu hafta konuğumuz olan V40, en uygun fiyatlı motor seçeneği olan T3 ile performans ve tüketim dengesini sağlamayı amaçlıyor. Arka tasarım çok sportif Markanın S60 ile başlattığı yeni tasarım anlayışı, V40 ile devam ediyor. 

Akıcı ve zarif çizgilerle şekillenen karoser, tipik bir HB'den farklı değil. Ön bölümde ızgarayı da kapsayan tampon, aracı geniş ve agresif göstermeyi başarıyor. Arka bölümde ise markaya özgü dik ve tavana doğru uzanan stoplar oldukça çekici görünüyor. 

İç mekan da klasikleşen Volvo çizgilerinden oluşuyor. Yeni gösterge panelinin dışında kokpit oldukça tanıdık. Göstergeler artık oyuncaklı bir tasarıma sahip. 3 farklı modu bulunan kadranlar Performance modunda büyük bir devir saati ve dijital hız göstergesine dönüşüyor. 

Aydınlatma da tabii ki kırmızı oluyor. Eco ve Elegance'de ise büyük hız göstergesi, anlık olarak ne kadar tasarruf yapıldığı gibi pek çok detaya yer verilmiş. Ayrıca aydınlatmalı vites topuzu gece çok şık görünüyor. 

Araçta ön koltuklar oldukça geniş ve ferah. Ön koltukların B sütununu arkasında kalması, araca yerleşirken biraz atletik olmayı gerektiriyor. Arka bölümdeyse sınıf ortalamalarında bir hacim sağlanmış. 

Aracın 335 litrelik bagajı da yine beklentileri karşılıyor. 150 beygirlik benzinli Volvo V40, Türkiye'de tamamı 1.6 litrelik 3 farklı motorla satılıyor. Bunlardan biri dizelken diğer ikisi turbo beslemeli benzinli üniteler. 

Bize konuk olan T3 isimli 'güçsüz' versiyon, tıpkı dizelde olduğu gibi sadce 6 ileri manuel şanzımanla sunuluyor. 150 beygir güç ve 240 nm tork üreten motor, araca etkili bir performans sağlıyor. Böylece araç 0'dan 100 km/s sürate 8.8 saniyede ulaşabiliyor. 

Uzun oranlarına rağmen manuel şanzıman rahat bir kullanıma sahip. Aracın genel anlamda performansının kağıt üzerindekinden başarılı hissettirdiğini söylemeliyiz. 

Menzil 1300 kilometreye yakın Maksimum torkun sadece 1600 devir seviyesinde gaz pedalının emrine sunulması, hem ara hızlanmaları iyileştiriyor hem de sıkça vites değiştirmeye gerek bırakmıyor. 

Bu sayede tüketim de güce oranla makul seviyede kalabiliyor. Fabrika verilerine göre ortalama tüketim 5.4 litre. 62 litrelik depoyla menzil 1300 kilometreye yaklaşıyor. Bizim kullanımımızda 7 litreyi tuttursak da, sakin ve trafikten uzak sürüşlerde 4.5 litre seviyesini gördüğümüzü söylemeliyiz. 

 69 bin liradan başlıyor Araç Türkiye'de 69 bin 350 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Dizel modelin başlangıç fiyatıysa 71 bin lira. Fiyat farkı az gibi görünse de T3 motorun performansı seçim yapmayı zorlaştırabilir. 

Aracın standart donanımı son derece zengin. Bize konuk olan Advance donanımında elektrikli ve hafızalı sürücü koltuğu, elektrikli yolcu koltuğu, 8 inç TFT ekran, Xenon farlar ve viraj aydınlatması, LGD gündüz farları, City Safe, tavan spoyleri, 10 milimetre alçaltılmış Dynamic şasi gibi uzun bir liste yer alıyor. 

Baz modelde bile standart olarak sunulan City Safe, şehiriçi hızlarda, dur-kalk trafiğinde öndeki araca çarpmayı önleyebiliyor. Siz fren yapmasanız da öndeki araçla olan mesafe çok azaldığında araç kendi kendine aracı durduruyor.BUGÜN