Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ MAZDA 3 YIL SONUNDA SATIŞTA

Mazda'nın uzun yıllardır en popüler modellerinden biri olan 3 serisinin fotoğrafları bu ayın sonlarına doğru yapılacak tanıtım programı...

Mazda'nın uzun yıllardır en popüler modellerinden biri olan 3 serisinin fotoğrafları bu ayın sonlarına doğru yapılacak tanıtım programı öncesi basına sızdırıldı. 


Kalkan şeklinde bir ızgaraya ve ince farlara sahip olan Mazda 3, Mazda 6'da olduğu gibi firmanın yeni kimliğini taşıyacak. Otomobil, mevcut modelde olduğu gibi 3 ve 5 hatchback ve 4 kapılı sedan karoserine sahip olacak. 

Otomobilin iç tasarımıyla ilgili çok fazla bir detay yok. Bir değişiklik olmazsa Mazda 6'da gördüğümüz çok fonksiyonlu direksiyon, sportif bir gösterge paneli, sade olarak tasarlanan konsolun en üstüne konumlandırılan multimedya ekranı ilk başta dikkat çekiyor. 

Ekranın altında ikili havalandırma ızgarası, klima kumandaları, deri vites kolunun arkasında ise multimedya kumandaları yer alıyor. Güncel modelde en çok eleştirilen konulardan biri olan eski motor ve çok yakıt tüketimi yeni Mazda 3 ile tarihe karışacak. 

Yeni modelde firmanın yenilikçi SkyActiv teknolojisi ile geliştirilen verimli benzin ve dizel motorlar yer alacak. Stop-start teknolojisi kullanılacak olan 1.6 litrelik dizel motorun tüketimde iddialı olduğu kadar kilometre 95 gram karbon salınımı ile oldukça çevreci bir özelliğe bürünecek. 

Yeni Mazda 3'ün fiyatının ise Volkswagen Golf ve Ford Focus gibi C segmenti rakipleriyle eşit düzeyde olacağı tahmin ediliyor. 

İlk olarak Eylül ayından düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ortaya çıkacak otomobilin bu yılın sonuna doğru satışa sunulacak.ZAMAN