Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ RENAULT TWİNGO 2014 TE SATIŞTA

Daha fazla alan sunan daha pratik otomobiller üretmek için yenilenen tüm modellerinin boyutunu bir önceki versiyonuna göre büyüten Renault,...

Daha fazla alan sunan daha pratik otomobiller üretmek için yenilenen tüm modellerinin boyutunu bir önceki versiyonuna göre büyüten Renault, süper mini klasmanında da bu sayede Clio 4 ile bir adım öne çıkıyor. 


Artık 3 kapılı versiyonu satışa sunulmayan, yalnızca 5 kapılı hatchback ve station wagon versiyonları sunan Clio 4, 3 kapılı modelin eksikliğini ise sportif tasarımı ile telafi etmeyi başarıyor. 

Fransız otomobil üreticisi Renault'un en küçüğü, VW Lupo ve Skoda Citigo modellerinin rakibi Twingo modeli ise, şirketin V6 motora sahip konsept otomobili Twin Run modelinden esinlenilerek yenileniyor. 

2014 yılında Renault bayilerindeki yerini alması beklenen 3. Jenerasyon Twingo'nun tahmini tasarımı ise ünlü otomobil bloggerı Theophilus Chin tarafından yapıldı. Oldukça dışa dönük bir tasarıma sahip olması beklenen yeni Twingo'nun, Renault ve Daimler'in ortak çalışma dahilinde geliştirdiği Smart ForTwo ve ForFour modellerine benzer özellikler ve tasarım çizgileri taşıması bekleniyor. 

Her ne kadar Smart'ın yenilenen ForFour modeli Twin'Z, 3 kapılı For Two modeli ise Twiin'Run olarak adlandırılsada bu modeller arkadan motorlu ve arkadan itişe sahip olacak. Twingo'nun ismini değiştirmesi beklenmeyen Renault, ürettiği en küçük otomobil olma özelliği taşıyan aracının 5 kapılı versiyonunu satışa sunup sunmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. 

Ön ve arka tasarımda Renault 5 modelinden güçlü izler taşıması planlanan yeni Renault Twingo ile birlikte ikonik Renault 5 Turbo motorunun da otomotiv endüstrisine geri döneceği konuşuluyor.(arabalar.gen.tr)