Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BMW ELEKTRİKLİDE SERİ ÜRETİME GEÇİYOR

Alman lüks otomobil üreticisi elektriklide seri üretime başlıyor. Markanın i3 modeli jeneratör takviyesiyle 300 kilometre menzile sahip.  ...

Alman lüks otomobil üreticisi elektriklide seri üretime başlıyor. Markanın i3 modeli jeneratör takviyesiyle 300 kilometre menzile sahip. 


BMW, ‘i’ serisinde mutlu sona yaklaştı. Marka, serinin en küçük modeli olan i3’ün bu yıl sonunda seri üretime başlayacak. Alman lüks otomobil üreticisinin yeni elektrikli modeli, 4 kişilik bir kompakt otomobil. Uzunluğu 4 metre, genişliği 1.77 metre olan araç, gizli arka kapılarıyla sportif bir görünüme sahip. 

Tamamen elektrikli olan i3, ürettiği 170 beygirlik güç ve 250 nm torku arka tekerleklere iletiyor. Tek şarjla 160 kilometre Aracın altına yerleştirilen piller, tek şarjla 160 kilometreye varan menzil sunuyor. 

650 cc’lik 2 silindirli benzinli motor, ürettiği 34 beygirlik gücü sadece pilleri doldurmak için kullanıyor. Arka aks üzerine yerleştirilen bu motor, bagaj hacmini de etkilemiyor. Jeneratör motor, 9 litrelik depoya sahip ve menzili 300 kilometreye çıkarıyor. 

7.2 saniyede 100 kilometre Kullanılan karbonfiber ve diğer hafif malzemelerle ağırlığı 1195 kilogramda tutmayı başaran marka, bu sayede aracın 0-100 km/s ivmelenmesini 7.2 saniyeye düşürebilmiş. 

Üstelik araç, tek oranlı şanzımanıyla 0-60 km/s hızlanmasını sadece 3.7 saniyede gerçekleştirebiliyor. Sürat saatte 150 kilometreyle sınırlandırılmış.BUGÜN GAZETESİ