Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

CİTROEN TEKNOLOJİK YENİLİKLERİ İLE FRANKFURT OTOMOBİL FUARINDA

WTCC 2014’te Sebastian Loeb tarafından kullanılacak olan 380 beygirlik C-Elysée WTCC, CITROËN’in fuar gözdeleri arasında yer alıyor ...

WTCC 2014’te Sebastian Loeb tarafından kullanılacak olan 380 beygirlik C-Elysée WTCC, CITROËN’in fuar gözdeleri arasında yer alıyor


Bir konseptten daha fazlasını ifade eden yeni nesil C segmenti öncüsü CITROËN CACTUS ve sahip olduğu dijital gösterge ekranları ile akıllı telefon ya da tabletleri aratmayan teknolojiyi lüks ile bir arada sunan C4 Picasso ve Grand C4 Picasso modelleri de fuarda sergileniyor olacak. 

Ayrıca lüks ve hızın birleşimi DS3 Cabriolet Racing Concept ve DS ruhuna göre tasarlanmış geleceğin SUV yansıması Wild Rubis, markanın yarınını temsil ediyorlar. 

Otomotiv sektörünün en önemli vitrinlerinden biri olan ve 10 Eylül’de gerçekleşecek basın günü ile kapılarını ziyaretçilere açacak olan Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’nda, Citroën’in yenilikleri ve son teknolojileri otomobil tutkunlarını bekliyor. 

C-Elysée WTCC, 1,6 litrelik direkt enjeksiyon turboya sahip DS3 WRC ile aynı motoru paylaşıyor. Önden çekişli ve 6 vitesli bir şanzımana sahip olan C-Elysée toplam 380 hp güce sahip. 18 inçlik jantları ve kaslı ön tamponu ile dikkat çeken C-Elysée, arkada kullanılan kanat tasarımı ile tam bir yarış otomobili görünümü sunuyor. 

Markanın globalleşme stratejisinde önemli bir yere sahip olan C-Elysée, Türkiye dışında Latin Amerika , Çin, Kuzey Afrika ve Rusya pazarlarında Citroën satışlarını artıran model olarak dikkat çekiyor. 

C-Elysée şimdiden hedeflerinin yüzde 30 üzerinde bir performans göstererek 30.000 adetlik satış rakamına ulaşmış durumda. 

Citroën Cactus, konsept otomobilden çok daha fazlasını ifade ediyor. Crossover çizgisinin geleceğinin gerçek bir dışa vurumu olan Citroën Cactus; benzersiz tasarımı ve tüm yolcular için konforu, kullanılması kolay teknolojiler ile birlikte vaat ediyor. 

Birçok kişiselleştirilebilir unsurlara sahip olan ve ustaca tasarlanan Citroën Cactus, şık ve rahat bir ortam içerisinde kullanılan doğal malzemeleri ile karşı konulmaz bir keyif sunuyoR Verimlilik odaklı hafif ve aerodinamik tasarım Teknolojik bir bakış ve dikkat çekici bir stil Airbumps Teknolojisi : Sürücü ve yolcuları korumak üzere yaratılmış , hava kapsülleri içeren özel karoser kaplaması Dahice tasarlanmış detaylar: 

Tüm kumandaları, %100 dijital bir ekran etrafında bir araya getiren iç mekan Daha fazla keyif ve konfor için tasarlanmış sıra tipi ön koltuk Şık ve rahat bir ortam oluşturmak için kullanılan otantik ve doğal malzemeler Kullanıcı dostu teknolojiler: 

Hybrid Air teknolojisi ile sağlanan azaltılmış karbondioksit salımı CITROËN Multicity ile kazanılan hızlı ve pratik bağlantı konforu Citroën C4 Picasso ve Grand C4 Picasso Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenen ve göze çarpan modeller arasında ilk sırada yer alıyor. 

Kısa süre önce piyasaya sunulmasına rağmen Avrupa’da şimdiden 16 bin adetten fazla satılan Citroën C4 Picasso, Citroen'in imzası olan ‘Créative Technologie’ anlayışının dile getirildiği yeni bir çağı da başlattı. 

Yeni Citroën C4 Picasso; Yeni EMP 2 platformu, rekor düzeyde düşük karbondioksit salımı sağlayan çevreye duyarlı ve düşük yakıt tüketimi değerlerine sahip motorları ile segmentinde ilkleri yaşatan model olma özelliği taşıyor. 

Tüm bu özelliklerin yanı sıra, Yeni Citroën C4 Picasso’da yer alan dijital ekranların kalitesi ve fonksiyonelliği oldukça dikkat çekici. 12’’ yüksek çözünürlüklü panoramik ekranla bağdaştırılan % 100 dokunmatik bir sürüş ara yüzüne sahip 7’’’lik ikinci ekran konfor sunan teknolojileri ifade ediyor. 

Otomobilin 360 derece etrafının görülebilmesini sağlayan kamera sistemi (Bird view) , Citroën C4 Picasso ve Grand C4 Picasso’nun bir diğer teknolojik yeniliği olarak dikkat çekiyor. 

PSA Peugeot Citroën Grubunun yeni şasi platformu EMP2’in (Efficient Modular Platform2), ilk kullanıldığı model olan yeni Citroën C4 Picasso; EMP2 platformu sayesinde bir önceki nesline göre 140 kg daha hafifletilmiş durumda. 

EMP2 platformunun verimliliği Yeni CITROËN C4 Picasso’ya 98 g/km CO2 ile sınıfının en düşük değerini sağlıyor. İdeal ve kompakt yeni oranlara sahip olan Grand C4 Picasso segmentindeki en uzun dingil mesafesine sahip. 

C4 Picasso ( Uzunluk : 4,43 m / Genişlik : 1,83 m / Yükseklik : 1.61 m ) Grand C4 Picasso ( Uzunluk : 4.59 / Genişlik : 1,83 m / Yükseklik : 1.63 m ) Grand C4 Picasso aynı zamanda kendi segmentinde 2. ve 3. sırada sağladığı sınıfının en geniş oturma alanı ile de rakipsiz konumda bulunuyor. 

Yeni CITROËN C4 Picasso ve Grand C4 Picasso, bir yandan CO2 salımlarını aşağıya çekerken, bir SCR modülü ile Euro 6 standardını karşılayan yeni BlueHDi motor donanımına da sahip. 

Bu motor donanımı, kategorisinde tamamıyla görülmemiş bir performans / tüketim dengesi sunuyor. Motor 150 beygirlik gücüne rağmen: manuel seçeneğinde sadece 110 g/km , otomatik vites seçeneğinde ise 117 g/km’lik CO2 değerlerine sahip oluyor. 

Citroën, Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda DS serisinin iç modelinin yanısıra, serinin her daim sahip olduğu dinamik ve çekici çizgiyi otomobil tutkunlarına onaylatan DS3 Cabriolet modelini de sergileyecek. 

Beş kişilik cabrio keyfi yaşatan DS3 Cabriolet; her koşulda farkını hissettiren ve gerçekleştirdiği yenilik akımıyla üstü açılır otomobil segmentine renk katan özel bir model. 

DS3 Cabriolet, kendi sınıfında 5 kişilik olan tek araç olması ile fark yaratırken , 120km/s’a kadar olan hızlarda açılıp kapanabilen elektrikli tavanı ile de dikkat çekiyor. (12 sn’de açılabiliyor, 16 sn’de kapanabiliyor)MİLLİYET