Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MERCEDES-BENZ YENİ E SERİSİYLE KONFORDA ÇITAYI İYİCE YÜKSELTTİ

Sportif tasarımı ve başarılı yol tutuşuyla öne çıkan dizel motorlu model, düşük tüketimi ve performansıyla ideal bileşimi oluşturuyor.  ...

Sportif tasarımı ve başarılı yol tutuşuyla öne çıkan dizel motorlu model, düşük tüketimi ve performansıyla ideal bileşimi oluşturuyor. 

Al­man lüks oto­mo­tiv üre­ti­ci­si Mer­ce­des-Benz, ami­ral ge­mi­si E Se­ri­si­’ni te­pe­den tır­na­ğa ye­ni­le­di. Bir mak­yaj ça­lış­ma­sın­dan çok ye­ni bir oto­mo­bil gi­bi his­set­ti­ren ye­ni araç, lüks ve kon­for özel­lik­le­riy­le sı­nı­fın­da çı­ta­yı be­lir­le­me id­di­asın­da. 

Ba­şa­rı­lı di­zel mo­to­ru, hız­lı şan­zı­ma­nı ve 4 te­ker­lek­ten çe­kiş sis­te­miy­le en çok ara­nan özel­lik­le­ri bir ara­ya ge­tir­di­ği mo­de­li E250 CDI 4 Ma­tic, bu haf­ta ko­nu­ğu­muz ol­du. 

Mar­ka­nın ye­ni ta­sa­rım an­la­yı­şı­nın en gü­zel ör­nek­le­rin­den olan ye­ni E Se­ri­si, spor­tif çiz­gi­le­ri­ne rağ­men bir ma­kam oto­mo­bili ol­du­ğu­nu giz­le­mi­yor. LED’lerle öne çıkıyor 

Yumuşak hatlarla şekillenen ön tasarım, bombeli motor kaputu, farları çevreleyen dinamik LED’ler, sivri bir burun gibi görünen ‘yıldızlı’ ızgara ve geniş hava girişleriyle dikkat çeken tampon sayesinde oldukça dinamik hale gelmiş. 

Arka tasarımdaki en belirgin nokta, LED far grubu. Difüzör şeklinde tasarlanan tampon ve köşelere yerleştirilen krom egzozlar şık görünümü tamamlıyor. Uzunluğu yaklaşık 4.9 metre olan araç, 2.9 metreye yaklaşan aks aralığıyla iç mekan genişliği hakkında da bilgi veriyor. 

Ön ve arkada sunulan yaşam alanı sınıfının zirvesini zorluyor. İç mekan kalitesi de sınıfı için referans noktası olacak kadar başarılı. Ergonomi ve işçilikteyse kusur bulmak çok zor. 2.2 litrelik dizel vergi mağduru E Serisi’nin başlangıç fiyatı, 1.6 litrelik benzinli model olan E180’de 147 bin 700 lira. 2.0 litre benzinli motorlu E250 ise 180 bin 800 liralık etiket taşıyor. 

Bize konuk olan E250 CDI 4 Matic’in fiyatı 224 bin 800 lirayı buluyor. Vergi kurbanı olan 2.2 litrelik dizel, düşük tüketimi ve yüksek torkuyla başarılı bir ünite. 

Fakat dizel model, benzinliden en az 44 bin lira pahalı olan fiyatıyla ibreyi tersine çevirebilir. 7 ileri otomatik standart Yeni E Serisi, Türkiye’de 4’ü benzinli 2’si dizel olmak üzere toplam 6 motor seçeneğiyle satılıyor. 

Bize konuk olan 2.2 litrelik dizel ünite, 4 silindirli ve turbo beslemeli. 204 beygir güç ve 500 nm tork üreten motor, 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla (7G-Tronic Plus) kombine ediliyor. 

0’dan 100 km/s sürate 7.9 saniyede ulaşabilen araç, saatte 238 kilometrelik son hızıyla da beklentileri karşılıyor. Şanzıman, hızlı ve sarsıntısız geçişleriyle konforu da üst seviyeye çıkarıyor. Ortalama tüketim 5.5 litre Sa­de­ce 4 Ma­tic isim­li 4x4 sis­te­miy­le sa­tı­lan E250 CDI, ba­şa­rı­lı yol tu­tu­şuy­la öne çı­kı­yor. 

Tu­tun­ma li­mit­le­ri yük­sek olan araç, yu­mu­şak süs­pan­si­yon­a rağ­men sert vi­raj­lar­dan bi­le te­dir­gin et­me­den çı­ka­bi­li­yor. 

Or­ta­la­ma tü­ke­ti­mi 5.5 lit­re olan araç, bi­zim kul­la­nı­mı­mız­da 7.1 lit­re tü­ket­ti. Güvenlik eksiksiz Araçta, Direct Steer direksiyon ve vites sistemi, park yardımcısı, çarpışma önleme sistemi, otomatik uzun farlar, Direct Control süspansiyon gibi güvenlik ve sürüş yardımcıları sunuluyor.  GÖKHAN KARA BUGÜN GAZETESİ