Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HONDA CİVİC 1.6 DİZEL İLE GAZA BASTI

Küçük hacimli dizel motor yarışında geride kalan Honda, geliştirdiği yeni 1.6 litrelik motoruyla adeta gaza bastı. Civic HB ile pazara sunu...

Küçük hacimli dizel motor yarışında geride kalan Honda, geliştirdiği yeni 1.6 litrelik motoruyla adeta gaza bastı. Civic HB ile pazara sunulan ünite kilometrede 15.8 kuruşluk tüketimiyle dikkat çekiyor. 

Otomotivdeki hacim küçültme yarışına geleneklerine bağlı Honda bile kayıtsız kalamadı. Kısa bir süre öncesine kadar yüksek devir çeviren benzinli ünitelerde ısrar eden markalardan Honda da küçük hacimli bir dizelle adeta rekabette ben de varım dedi. 

407 litrelik bagaj Markanın Civic Hatchback (HB) modelinde kullanmaya başladığı 1.6 litrelik dizel ünite, performansı ve cimri karakteriyle ‘neden bu kadar geç kalındı’ sorusunu akıllara getiriyor. 

Yenilenen Civic HB, önceki modele oranla 20 milim daha alçak ve 10 milim daha geniş hale gelmiş. Önceki neslin yuvarlak hatlarının keskinleştirildiği tasarımda sürücüye odaklı kokpit ve kaliteli malzemeler dikkat çekici. 

Zemine yakın yerleştirilen koltuklar sayesinde iç mekanda baş mesafesi sorunu ortadan kalkmış. Arka bölümde sunulan diz mesafesi de ortalamaların üzerinde. Aracın bagaj hacmi ise HB bir araca göre oldukça geniş: 407 litre. 

Alçak oturma pozisyonu ve yüksek orta konsol sayesinde bir spor otomobil kullanıyormuş hissi sağlanmış. Etli ve küçük çaplı direksiyon simini ve net geçişleriyle beğenimizi kazanan manuel şanzıman da bu durumu destekliyor. Kullanılan malzemelerin bir kısmı sert bir kısmı da yumuşak seçilmiş. 

Japon üreticinin ‘Earth Dreams Technology’ motor serisinin ilk ürünü olan dizel ünite, düşük tüketimi ve başarılı performansıyla dikkat çekiyor. Yakın zamanda CR-V modelinde de kullanılmaya başlanan 1.6 litrelik dizel, türünün en iyi örnekleri arasında. 

120 beygir güç ve 300 nm tork üreten motor, 6 ileri manuel şanzımanla kombine ediliyor. Alt devirlerde sakin tavırlar sergileyen ünite, özellikle 2 bin devir seviyesinde etkileyici bir çekiş gücüne ulaşıyor. 0-100 km/s ivmelenmesini 10.5 saniyede tamamlayan aracın, saatte 207 kilometre sürate kadar nefesi kesilmiyor. 

Yola tutunma isteği yüksek olan araç, orta sertlikteki süspansiyonları sayesinde de virajlarda fazlaca yatmıyor. Benzinli dizel farkı 12 bin lira Türkiye’de 1.4 litre benzinli ve 1.6 litrelik dizel motorlarla satışa sunulan Civic HB, 50 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Dizel modelin başlangıç fiyatı 62 bin 100 lira. 

Bize konuk olan Sport donanımlı araçsa 66 bin 600 liralık etikete sahip. Bu donanımda gündüz farları, geri görüş kamerası, 17 inç alaşım jantlar, ön/yan/perde hava yastıkları, ABS, EBD, VSA, yokuş kalkış desteği, start/stop sistemi, çift bölgeli otomatik klima, Cruise Control gibi uzun bir liste sunuluyor. 

Ortalama tüketimi 3.6 litre Performansıyla beğenimizi kazanan araç, tüketimiyle de etkilemeyi başarıyor. Fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 3.6 litre olan araç, 1 kilometreliyi 15.8 kuruşa katediyor. 50 litrelik deposuyla 1380 kilometreden fazla menzil sunan araç, bizim kullanımımızda 4.8 litrelik değeri tutturdu. 

Üstelik ECON isimli tasarruf yardımcısı ve sakin bir kullanım tarzıyla fabrika verilerini yakalamak mümkün.BUGÜN GAZETESİ

Hiç yorum yok