Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BMW YENİ SPORTİF MODELİ 4 SERİSİ ÜSTÜNÜ AÇTI

BMW’nin yeni sportif modeli 4 Serisi, coupe versiyonun ardından üstü açık karoser seçeneğine de kavuşuyor.  Hem benzinli hem dizel m...

BMW’nin yeni sportif modeli 4 Serisi, coupe versiyonun ardından üstü açık karoser seçeneğine de kavuşuyor. 


Hem benzinli hem dizel motorlarla pazara sunulacak araç, performansıyla dikkat çekiyor Al­man pre­mi­um oto­mo­bil üre­ti­ci­si BMW, en ye­ni mo­de­li 4 Se­ri­si­’nin cab­ri­olet (üs­tü açık) ver­si­yo­nu­nu ha­zır­la­dı. 

Mar­ka­nın D sı­nı­fın­da mü­ca­de­le eden mo­del ai­le­si 3 Se­ri­si­’nin spor­tif (iki ka­pı­lı) ver­si­yon­la­rı olan 4 Se­ri­si, şık ta­sa­rı­mı­nı co­upe­den son­ra şim­di de cab­ri­o ver­si­yon­da sun­ma­ya baş­la­dı. Araç, bir­kaç ay içe­ri­sin­de Tür­ki­ye­’de de pa­za­ra su­nu­la­cak. 

Cou­pe ver­si­yo­nun di­na­mik çiz­gi­le­ri, sert ba­kış­la­rı ve spor­tif ta­sa­rım özel­lik­le­ri­ni ek­sik­siz şe­kil­de kul­la­nan ye­ni 4 Se­ri­si Cab­ri­o, 3 par­ça­lı kat­la­nan ta­va­nı açık­ken de, ka­pa­lı hal­dey­ken de çe­ki­ci gö­rün­me­yi ba­şa­rı­yor. 

 5.1 litre tüketiyor Mo­tor se­çe­nek­le­rin­de­ki tek di­zel üni­te 420d’­de kul­la­nı­lı­yor. 2 lit­re­lik tur­bo bes­le­me­li di­zel, 184 bey­gir güç ve 380 nm tork üre­ti­yor. 0’dan 100 km/s sü­ra­te 8.2 sa­ni­ye­de ula­şa­bi­len araç, sa­at­te 235 ki­lo­met­re­lik son hı­za ula­şa­bi­li­yor. 

Bu mo­de­lin or­ta­la­ma tü­ke­ti­mi 5.1 lit­re ola­rak be­lir­len­miş. 306 beygirlik benzinli Ye­ni 4 Se­ri­si Cab­ri­o’­nun zir­ve­sin­de 435i yer alı­yor. 3.0 lit­re­lik 6 si­lin­dir­li ben­zin­li üni­te, 306 bey­gir güç ve 400 nm tork üre­ti­yor. 0-100 km/s hız­lan­ma­sı­nı 5.6 sa­ni­ye­de ta­mam­la­yan bu ver­si­yo­nun son sü­ra­tiy­se sa­at­te 250 ki­lo­met­rey­le sı­nır­lan­dı­rıl­mış. Ara­cın or­ta­la­ma tü­ke­ti­mi 8.1 lit­re ola­rak be­lir­len­miş. 

Di­ğer ben­zin­li se­çe­nek olan 428i ise 2.0 lit­re hac­min­de. 245 bey­gir güç ve 350 nm tork üre­ten 4 si­lin­dir­li üni­te, 6.8 lit­re­lik or­ta­la­ma tü­ke­ti­me sa­hip. 0-100 km/s iv­me­len­me­si­ni 6.4 sa­ni­ye­de ta­mam­la­yan araç, sa­at­te 250 ki­lo­met­re sü­ra­te (elek­tro­nik ola­rak sı­nır­lan­dı­rıl­mış) ula­şa­bi­li­yor. 20 saniyede açılıyor Ye­ri­ni al­dı­ğı 3 Se­ri­si Cab­ri­o’­ya gö­re bo­yut­lar­da önem­li öl­çü­de de­ği­şik­li­ğe gi­dil­miş. 

4.64 met­re­lik uzun­luk, ön­ce­ki ara­ca gö­re 26 mi­lim uza­tı­lır­ken, din­gil me­sa­fe­sin­de 50 mi­lim­lik ar­tış gö­rü­lü­yor. İz me­sa­fe­le­rin­dey­se (+ 45 mi­lim ön, + 81 mi­lim ar­ka) be­lir­gin bir ge­niş­lik his­se­di­li­yor. Ara­cın ağır­lık mer­ke­zi­ni dü­şür­mek için de ara­cın ta­ban yük­sek­li­ği 10 mi­lim azal­tıl­mış. Hard top ta­van, 20 sa­ni­ye­de açı­lıp ka­pa­tı­la­bi­li­yor. 

Bu iş­lem sı­ra­sın­da sa­at­te 18 ki­lo­met­re hı­zın al­tın­da sey­ret­mek ye­ter­li. Ara­cın me­tal ta­va­nı çok da­ha ses­siz ha­le ge­ti­ril­miş. Ta­van­da­ki ses emi­ci kap­la­ma sa­ye­sin­de iç me­ka­na sı­zan rüz­gar gü­rül­tü­sü, ön­ce­ki mo­de­le gö­re 2 dB ka­dar azal­tıl­mış. 

Kol­tuk­lar­da­ki Wind­Block isim­li bo­yun ısı­tı­cı da 3 fark­lı aya­ra sa­hip. Hem manuel hem otomatik Araç­ta mo­de­le özel ge­liş­ti­ri­len 18 inç­lik jant­lar stan­dart ola­rak ye­ri­ni al­mış. Da­ha bü­yü­ğü­nü is­te­yen­ler için de 19 inç­lik ha­fif ala­şım jant­lar unu­tul­ma­mış. Araç 2’si ben­zin­li top­lam 3 fark­lı mo­tor se­çe­ne­ğiy­le su­nu­la­cak. 

Ta­ma­mı Twin­Po­wer Tur­bo tek­no­lo­ji­si­ni kul­la­nan mo­tor­lar stan­dart ola­rak 6 ile­ri ma­nu­el şan­zı­man­la kom­bi­ne edil­miş. Tüm mo­tor­lar­da 8 ile­ri oto­ma­tik vi­tes de op­si­yo­nel ola­rak su­nu­lu­yor. Mo­tor­lar­da Au­to Start/Stop sis­te­mi stan­dart do­na­nım­lar ara­sı­na ek­len­miş. BUGÜN

Hiç yorum yok