Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

RENAULT YÜZDE 10 ZAM YAPTI

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, kurdaki artış nedeniyle otomobil fiyatlarını yüzde 10 artırdıklarını söyledi.  Renault Grubu...

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, kurdaki artış nedeniyle otomobil fiyatlarını yüzde 10 artırdıklarını söyledi. 

Renault Grubu’nun 2013 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Aybar “Euro’daki oynama maliyetlerimize de etki yapıyor. 10 otomobilden 7’sini yerli olarak satan taraf olarak bu konudaki hassasiyetimiz ithalatçı distribütörlere göre daha az. Maliyet hesaplarımızın gerektirdiği ölçüde fiyat ayarlaması yapıyoruz” dedi. 

Otomotiv pazarının bu yıl 700 bin adede gerileyeceğini öngören Aybar, Renault Grubu’nun 2013 yılında 144 bin 700 adet araç satışı ve yüzde 17 pazar payı ile tarihinin en yüksek satış adedini gerçekleştirdiğini kaydetti. Aybar, Renault pazarları içerisinde Türkiye’nin satış adediyle beşinci sıraya yükseldiğine dikkat çekti. 

Ekonomiyi soğutma önlemleri ve kurdaki ciddi yükselişin otomotiv pazarını yüzde 20 daraltacağını söyleyen Renault Mais Genel Müdürü Aybar, “700 binden aşağısı olabilir ama daha fazlasını beklemiyoruz” dedi 

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, geçen yıl Renault Grubu (Renault ve Dacia) olarak satış rekoru kırdıklarını belirtti.Grubun 2013 sonuçlarını ve 2014 beklentilerini paylaşan Aybar, “Grup olarak satışlarımızı yüzde 2.2 artırdık ve yılı 144 bin706 adetten kapattık.

Bu rakam, grubun dünyada 5,Avrupa’daysa 3’üncü eniyi satışı anlamına geliyor” dedi. 700 binlik pazar bekliyoruz Otomobil satışlarında paylarını 1.5 puan artırdıklarını ve yüzde 14.7 paya ulaştıklarını vurgulayan Aybar,Türkiye’de sattıkları her 10 araçtan 7’sini Bursa’daki Oyak Renault fabrikalarında ürettiklerini kaydetti.

Bu yıl ekonomiyi soğutma önlemleri ve kurdaki artış sebebiyle pazarın yüzde 20 daralacağını ifade eden Aybar, şöyle devam etti: “Bu yıl iyimser şekilde 700 binlik bir pazar bekliyoruz.Bu aşağı da inebilir fakat yukarı çıkacağını düşünmüyoruz.

Bu yıl 6 lansmanımız olacak.Makyajlı Megane ailesi martta, elektrikli Twizy ise mayıs sonu gelecek.Zoe,Master,Traffic ve Dacia Logan MCV de bu yıl pazara sunulacak.” 

2 milyar dolarlık yatırım Oyak Renault Genel Müdürü Ales Bratoz ise 16 yılda Bursa’ya 2 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını ifade etti.Geçen yılı 93.4 milyon dolarlık yatırımla kapattıklarını ifade eden Bratoz, “331 bin 600 adetlik üretimle rekor kırdık.

Başka bir deyişle Türkiye’de üretilen her 2 otomobilden biri Oyak Renault bantlarındanindi” dedi. Canlı trafik bilgisi verecek Renault’nun Clio ile birlikte yeni modellerinde kullanılmaya başlanan 7 inçlik R-Link multimedya sisteminin artık canlı trafik bilgisi de vermeye başlayacağını söyleyen İbrahim Aybar, “Böylece navigasyon sistemi sizi hem trafik konusunda uyarıyor hemde en makul rotayı belirliyor.

Bu sistemi kullanmaya başladık” dedi. Söz konusu uygulama için belirlenen bağlantı ücreti yıllık 40 euro (yaklaşık 128 lira).BUGÜN

Hiç yorum yok